Neem nu ontslag en ga voor deze topjob als chocoladeproever

Neem nu ontslag en ga voor deze topjob als chocoladeproever

Het is weer zondag en dat wil zeggen dat een gedeelte van jullie nu al opkijkt tegen morgen. Als je je job beu bent, lijken alle andere werkplekken beter, maar deze topjob is echt wel een absoluut culinair hoogtepunt: chocoladeproever bij de grootste chocolademaker van Groot-Brittannië. 

Er is maar één iconische chocoladesoort in Engeland en da’s Cadbury’s: ze komen in eitjes, ze komen in repen en ze zijn vooral ontzettend lekker. Maar ook Cadbury’s moet innoveren en zij zoeken uiteraard mensen om nieuwe chocolade te proeven. Geloof het of niet: ze zijn zo wanhopig dat ze mensen willen betalen, want chocolade proeven, da’s blijkbaar een moeilijke positie om te vullen.

Proef véél chocolade

Heb jij de skills die ze bij Cadbury vragen en heb je toevallig geen werk? Of ben je bereid om je huidige job harteloos aan de kant te laten staan voor een topjob mét smaak? Wel, dan moet je alleen nog naar Reading, Engeland verhuizen en solliciteren. Misschien best in de omgekeerde volgorde, je weet maar nooit dat jouw uitgebreide ervaring in het chocoladeproeven niet voldoende is. We zeggen het maar.

Wat moet je kunnen en hebben? Een passie voor snoepgoed en smaakpapillen, dat zijn twee dingen die je echt in huis moet hebben. Cadbury’s vraagt ook “eerlijkheid en objectiviteit bij het geven van een mening” en goesting om een nieuw product uit te testen. Niet schrikken dus, als je rare smaken en combo’s tegenkomt. En als laatste? Een communicatieve persoonlijkheid om een goede relatie binnen je panel te kunnen maken én behouden.

Tien proevertjes per dag

Een paar opmerkingen nog: je moet in staat zijn om tot tien proevertjes per dag binnen te spelen, alsof je een amateur bent en je moet je halftijds vrij kunnen maken. Helaas is de positie niet al te best betaald: zo’n 9 pond per uur, da’s bruto. Maar hadden we al gezegd dat je tien proevertjes per dag krijgt?

Zijn er eigenlijk redenen om niet te solliciteren? Glutenintolerantie, notenallergie en een allergie aan gluten zijn volgens Cadbury’s zelf een grote no-no. En er is natuurlijk één probleem: als je Belgische chocolade gewoon bent, dan is die Britse brol toch wat te zoet wegens véél te veel suiker. Anglofielen trekken zich dat natuurlijk geen ruk van aan.

Solliciteren kan hier, veel succes!

Wij kennen toch al één iemand die geschikt is voor de job …

Gesponsorde artikelen