Net geopende containerparken worden overrompeld

Op 17 maart moesten heel wat zaken de deuren sluiten door de corona-maatregelen. Na drie weken, openden vandaag enkele containerparken terug hun deuren wat voor een overrompeling van bezoekers zorgde.

Gisteren werden de strenge coronamaatregelen in ons land een beetje versoepeld. Gezinnen met kinderen jonger dan 5 mogen zich per auto verplaatsen om bijvoorbeeld te wandelen in het park. Zo werd ook de maatregel op containerparken versoepeld.

Toen het coronavirus zijn intrede maakte in België, moest iedereen “in zijn kot” blijven. Het leek vele doe-het-zelvers een leuk idee om “aan zijn kot” te werken nu ze toch veel vrije tijd hebben. Maar waar blijf je dan met al je afval als alle containerparken gesloten zijn? Dat is waarschijnlijk één van de grootste redenen waarom iedereen vandaag een containerpark bezocht.

Livestream

Vandaag openden dan toch een paar containerparken terug hun deuren, maar er zijn heel wat voorzorgen genomen, zo zijn enkele parken enkel toegankelijk op afspraak, er is een ontsmettend team aanwezig en je mag alleen naar het park als het echt noodzakelijk is. Toch was er vandaag een overrompeling ondanks de waarschuwing dat het alleen voor dringende zaken is.

In sommige containerparken werden camera’s geïnstalleerd, die filmen de buurt en dus ook de wachtrijen. De mensen die dan toch willen komen, kunnen op voorhand de livestream checken om te kijken hoe lang ze zullen moeten wachten. Er wordt nog steeds gevraagd om het bezoek zo lang mogelijk uit te stellen.

Livestream recyclage park in Bonheiden
Meer
Lees meer...