Netflix maakt 10 populairste films bekend

Best bekeken films Netflix
Netflix

Netflix doet doorgaans enorm geheimzinnig over de kijkcijfers van hun films en series. Maar nu brengt de streamingdienst dan toch de top 10 van hun meest bekeken films uit. Daarnaast geeft het ook de geschatte kijkcijfers van hun tien best bekeken Originals.

Sinds kort kunnen we op Netflix een top 10 zien van de populairste reeksen en films van het moment, maar echte kijkcijfers krijgen we maar zelden te zien van de streamingdienst. Bloomberg wist toch enkele cijfers los te krijgen bij Netflix, dat nu de top 10 van de best bekeken eigen films heeft gelost.

Extraction

De cijfers die Netflix geeft, gaan telkens over de eerste vier weken nadat de film op de streamingdienst verscheen. Op die manier probeert Netflix om de populariteit van de films zo juist mogelijk weer te geven. Want een film die al langer online staat, zal natuurlijk al sneller meer bekeken worden. Iedereen die de film voor langer dan twee minuten bekijkt, telt als een view.

Uit de cijfers blijkt dat Extraction de populairste film uit de geschiedenis van Netflix is. De film met Chris Hemsworth in de hoofdrol werd in de eerste vier weken nadat hij uitkwam, maar liefst 99 miljoen keer bekeken op Netflix. Extraction verscheen op 24 april 2020 en volgt Tyler Rake (gespeeld door Chris Hemsworth), een huursoldaat die de zoon van een Indiase drugsbaron moet redden. Daardoor moet hij afreizen nar Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Maar het wordt een allesbehalve makkelijke opgave. Netflix maakte al bekend dat de film een vervolg krijgt.

Bird Box, 6 Underground en The Irishman

Op de lijst zijn ook usual suspects Bird Box en The Irishman te vinden. Van Bird Box wisten we al dat de film in 2018 het record voor meest bekeken film op Netflix gebroken had. En tot op heden doet dus enkel Extraction het beter. Bird Box is een horrorfilm met Sandra Bullock in de hoofdrol. Onlangs bevestigde Netflix dat er een vervolg van de film komt.

Verder is ook 6 Underground, de film waarin Ryan Reynolds te zien is in de hoofdrol, terug te vinden in de top 10. De actiefilm kwam uit op 13 december 2019 en werd een succes bij de fans van het genre. 6 Underground gaat over het team rond One (Ryan Reynolds). Het volledige team bestaande uit One, Two, Three, Four Five en – jawel – Six zet hun eigen dood in scène om vervolgens een anoniem bestaan te leven en criminelen op te sporen. Maar dat loopt niet helemaal van een leien dakje.

Op de lijst is uiteraard ook The Irishman terug te vinden. Voor die film van Martin Scorsese wist Netflix tien Oscarnominaties in de wacht te slepen. Uiteindelijk kon het daar geen enkele van verzilveren. Maar de film met Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci in de hoofdrollen wist in de eerste vier weken wel 64 miljoen kijkers te strikken. Al zal de film na de vele Oscarnominaties waarschijnlijk nog een nieuwe boost in het aantal kijkers gekregen hebben.

Dit is de volledige top 10:

  1. Extraction (99 miljoen)
  2. Bird Box (89 miljoen)
  3. Spenser Confidential (85 miljoen)
  4. 6 Underground (83 miljoen)
  5. Murder Mystery (73 miljoen)
  6. The Irishman (64 miljoen)
  7. Triple Frontier (63 miljoen)
  8. The Wrong Missy (59 miljoen)
  9. The Platform (56 miljoen)
  10. The Perfect Date (48 miljoen)

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen