Netflix en BBC slaan handen in elkaar voor horrorreeks ‘Dracula’: nonnen, kruistekens en vampiers

Zin om rustig te slapen vannacht? Bekijk dan vooral niet deze trailer van de nieuwe Netflix- en BBC-reeks Dracula. In de horrorserie zien we Claes Bang de bekende graaf uit Transsylvanië spelen. De miniserie zal uit drie afleveringen bestaan en ziet in 2020 het daglicht. De precieze releasedatum is nog niet bekend.

Netflix

Halloween staat voor de deur en dat betekent lekker voor de buis hangen met griezelfilms en -series. Netflix en de Britse openbare omroep BBC hebben de eerste beelden van hun driedelige miniserie gepubliceerd.

Claes Bang kruipt in de huid van de kwaadaardige vampier. De reeks was geschreven door Mark Gatiss en Steven Moffat en wordt voorgesteld als “een manier om Dracula opnieuw voor te stellen aan de wereld”.

Plot

Er is echter nog nauwelijks iets bekend over de plot van Dracula. Wel weten we dat de reeks begint in 1897, hetzelfde jaar waarin het boek gepubliceerd werd en toevallig ook het jaar waarin de graaf het Victoriaanse Londen als prooi begint te zien.

Op Netflix zien we dat de reeks in 2020 op de streamingdienst zal verschijnen. De synopsis luidt als volgt: “Deze hervertelling van het klassieke verhaal volgt Dracula van zijn oorsprong in Oost-Europa tot zijn strijd met Van Helsing en verder.”

Gesponsorde artikelen