Netflix bestelt derde seizoen van ‘Santa Clarita Diet’

Netflix bestelt derde seizoen van ‘Santa Clarita Diet’

Het tweede seizoen van de zwarte komedie ‘Santa Clarita Diet’ staat nog maar amper op Netflix of de streamingdienst heeft al een derde seizoen besteld. En maar goed ook, want showrunner Victor Fresco was al een tijdje bezig met het schrijven van dat nieuwe seizoen. Dat zou er dan ook wel eens snel kunnen aankomen!

Een serie over iemand die sterft maar ook even snel weer opstaat uit de dood en daarna alleen nog naar mensenvlees snakt, het is niet meteen het format waar je een grote hit in ziet. Laat staan dat dat verhaal nog eens verpakt zit in een half uur durende komedie.

Sterrencast

Maar het werkt duidelijk wel. Want het tweede seizoen van Santa Clarita Diet staat amper lang genoeg op Netflix om het te kunnen bingewatchen of er is al een derde seizoen besteld. En dat is opmerkelijk, want na een tijd zowat alles te hebben goedgekeurd, is de streamingdienst een pak kritischer geworden bij het al dan niet hernieuwen van bestaande series. Het perfecte voorbeeld daarvan is Unbreakable Kimmy Schmidt, dat meedogenloos is stopgezet.

Maar Netflix ziet dus duidelijk potentieel in Santa Clarita Diet, dat een derde seizoen van 10 afleveringen mag gaan maken. Een belangrijke reden daarvoor zijn ongetwijfeld de twee hoofdrolspelers. Met Drew Barrymore (Sheila) en Timothy Olyphant (Joel) kon Netflix twee absolute topacteurs strikken. En ook de ondersteunende cast, waarin nog bekende namen zoals Nathan Fillion en Mary Elizabeth Ellis zitten, leveren topprestaties af. Een ondode vrouw geloofwaardig laten overkomen, vergt dan ook wel wat acteertalent.

Netflix bevestigde meteen ook dat we dat nieuwe seizoen al in 2019 mogen verwachten. Dat is snel, maar niet onlogisch. Ook het tweede seizoen duurde amper een jaartje om te maken. En dat ligt voor een groot deel aan showrunner Victor Fresco, die uit eigen beweging al aan het script voor een derde seizoen was begonnen, nog voor hij wist of dat seizoen er wel ging komen.

Derde seizoen

“Er is altijd meer verhaal”, stelt hij in een interview met The Hollywood Reporter. “Het hele eerste seizoen vond plaats op twee weken tijd en ook het tweede spant maar over een periode van twee weken. We zijn dus nog maar een maand ver in de ongelofelijke verandering die ze dooormaken.”

Welke kant dat derde seizoen zal opgaan, na de cliffhanger aan het einde van het tweede seizoen, wil hij nog niet kwijt. Al licht Fresco wel al een tipje van de sluier: “We houden van het idee dat er andere mensen zijn, buiten de overheid, die hen op de hielen zitten. Dat is natuurlijk een bedreiging voor Sheila en uiteraard ook Joel, dus dat zullen we in het derde seizoen wat meer volgen.”

Heb jij het tweede seizoen van Santa Clarita Diet al helemaal gezien? Bekijk dan eens onze lijst van de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen