Netflix bestelt twee gloednieuwe reeksen, en eentje gaat over eerste menselijke missie naar Mars

Netflix bestelt twee gloednieuwe reeksen, en eentje gaat over eerste menselijke missie naar Mars

Netflix heeft een druk weekend achter de rug, want er zijn twee nieuwe reeksen besteld. ‘Away’ gaat over de eerste menselijke missie naar Mars, waarvoor een vrouwelijke astronaut haar gezin moet achterlaten. ‘KAOS’ is dan weer een donkere, komische en hedendaagse versie van de Griekse mythologie. Die laatste serie is van de maker van ‘The End of the F***ckcing World’.

Na Lost in Space lijkt Netflix de smaak voor series in de ruimte te pakken te hebben. En Away zou wel eens behoorlijk realistisch kunnen worden, want de eerste menselijke missie naar Mars is in principe geen pure sciencefiction meer, ook al moeten we er waarschijnlijk nog een hele tijd op wachten. De serie focust op hoofdpersonage Emma Green, een Amerikaanse astronaute. Zij krijgt de leiding over de internationale missie en moet daarvoor haar man en hun tienerdochter achterlaten.

Een trip naar Mars zou in de serie een jaar duren, dus dat betekent dat ze een jaar lang gescheiden zal zijn van haar gezin. Goed dat Netflix de rollen voor deze missie dus eens omdraait en een vrouw de hoofdrol in een historische missie geeft. Er wordt al zes maanden achter de schermen van Netflix gewerkt aan deze serie, en nu is officieel het licht op groen gezet om een seizoen van tien afleveringen te maken. De makers zijn Andrew Hinderaker, Jason Katims en Matt Reeves. De laatste werkte mee aan Dawn of the Planet of the Apes en Felicity.

KAOS

Een andere nieuwe serie die er officieel aankomt is KAOS. Ook daarvan zijn tien afleveringen besteld en Netflix omschrijft de reeks als ”een donkere, komische en hedendaagse herinterpretatie van de Griekse mythologie”. Daarbij zullen thema’s als genderpolitiek, macht, en leven in de onderwereld aan bod komen. De serie komt van Charlie Covell, die ook The End of the F***cking World schreef. Die serie deed het behoorlijk goed op Netflix, al geven ze natuurlijk nooit kijkcijfers vrij. De reeks deed het immers niet goed op televisie, maar scoorde van zodra Netflix ze online plaatste.

Mogelijk komt ook van The End of the F***cking World nog een nieuw seizoen, hoewel we daar nog geen bevestiging van hebben gekregen. Hoe dan ook niets dan goed nieuws van Netflix om de week mee te beginnen.

Gesponsorde artikelen