Netflix brengt dit jaar nog eigen ‘Jungle Book’-film uit: releasedatum bekend en bloederiger dan ooit

Netflix brengt dit jaar nog eigen ‘Jungle Book’-film uit: releasedatum bekend en bloederiger dan ooit

Netflix sleutelt aan een eigen ‘Jungle Book’-film met de titel ‘Mowgli: Legend of the Jungle’. De regisseur is Andy Serkis. De film gaat in première op 29 november en is op Netflix te zien vanaf 7 december.

Eerder was aangekondigd dat de film Jungle Book: Origins zou heten, maar dat is dus niet het geval. Het project werd eerder geproduceerd door Warner Bros., maar Netflix kocht de rechten over.

(Harry Potter is dan toch op Netflix te bekijken.)

Mowgli: Legend of the Jungle vertelt het klassieke verhaal met Benedict Cumberbatch als Shere Khan, Christian Bale als Bagheera, Cate Blanchett als Kaa en Naomie Harris als Raksha de wolf. Serkis neemt tussen het regisseren door zelf de rol van Baloo voor zich. Rohan Chand speelt Mowgli.

(Netflix werkt aan tientallen nieuwe animatiereeksen met deze topmakers.)

Gewelddadiger

In 2016 bracht Disney nog de live actionfilm The Jungle Book uit, een adaptatie van de Disney-klassieker. Die werd niet goed onthaald. Mowgli: Legend of the Jungle is daarentegen eerder gebaseerd op het originele boek van Rudyard Kipling uit 1894. Het gevolg is dat de film een stuk bloediger is dan de vorige verfilmingen. De trailer is alvast veelbelovend.

netflix

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen