Left Right
scrollTop top

Netflix cancelt ‘House of Cards’ na beschuldigen van seksueel misbruik tegen Kevin Spacey


Netflix cancelt ‘House of Cards’ na beschuldigen van seksueel misbruik tegen Kevin Spacey

‘House of Cards’, de populaire Netflix-reeks met Kevin Spacey in de hoofdrol, zal niet worden verdergezet. Het zesde seizoen van de reeks dat volgend jaar in première zal gaan, zal het laatste zijn. Netflix reageert hiermee op de beschuldigen van seksueel misbruik tegen hoofdrolspeler Kevin Spacey. 

Kevin Spacey ligt zwaar onder vuur. De House of Cards-acteur werd door zijn collega-acteur Anthony Rapp beschuldigd van seksuele intimidatie. Na de onthullingen omtrent Harvey Weinstein, komen steeds meer mensen, zowel vrouwen als mannen, naar buiten met hun persoonlijke ervaringen over seksueel misbruik. Zo ook Anthony Rapp. De 46-jarige acteur deed zijn verhaal in een interview met BuzzFeed eerder vandaag. Het voorval vond plaats in 1986. Rapp was toen 14 jaar oud, Spacey 26. Rapp en Spacey leerden elkaar kennen op Broadway en werden al gauw vrienden. Op een avond nodigde Spacey Rapp uit in zijn appartement voor een feestje. Daar probeerde hij de toen 14 jaar oude Anthony Rapp te verleiden en kroop hij bovenop hem in bed. “Mijn maag ligt in een knoop. Tot op de dag van vandaag kan ik niet omvatten wat er die avond gebeurd is. Het is enorm verwarrend.”

Reactie Spacey

Als reactie op deze beschuldigen tweette Spacey een statement waarin hij beweerde zich niets van de feiten te herinneren. “Ik herinner me oprecht niets van deze gebeurtenis, het moet meer dan 30 jaar geleden gebeurd zijn.” Hij verontschuldigt zich verder over zijn “onverantwoorde dronken gedrag” en uit zijn schuldgevoelens over hoe Rapp zich de afgelopen jaren gevoeld heeft.

In datzelfde statement outte de 58-jarige acteur zich vervolgens als homoseksueel. Iets wat door velen wordt afgedaan als een afleidingsmanoeuvre. “Ik heb in mijn leven relaties gehad met zowel vrouwen als mannen. Ik heb van mannen gehouden doorheen mijn hele leven en ik kies er nu voor om door het leven te gaan als een homoseksuele man. Ik wil hiermee omgaan op een eerlijke en open manier, en dat begint met de evaluatie van mijn eigen gedrag.”

Netflix

Nu reageert ook Netflix op de beschuldigingen en heeft de streamingsdienst besloten dat het zesde seizoen van House of Cards, waarin Spacey de hoofdrol vertolkt, het laatste zal zijn. Dat meldt Deadline. Ook de geplande Netflix-film Gore, met Kevin Spacey in de hoofdrol zou mogelijk geschrapt worden.

Het zesde en laatste seizoen van House of Cards zal 13 afleveringen tellen en midden volgend jaar te zien zijn via Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810