Netflix cancelt ‘Lockwood & Co.’ na slechts één seizoen

Netflix lijkt maar niet op te houden met het cancellen van series. Nu moet ook de nieuwe reeks Lockwood & Co er na slechts één seizoen al aan geloven. Daarmee komt de reeks in een rijtje van heel wat andere reeksen terecht. Lockwood & Co was een fantasyserie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijver Jonathan Stroud.

Begin dit jaar ging er op Netflix een nieuwe fantasyserie van start. Lockwood & Co heeft veel weg van Shadow & Bone en Locke & Key en stond na de release een tijdje bovenaan de kijklijsten op de streamingdienst in ons land. Maar uiteindelijk bleek dat toch niet genoeg, want de reeks zal geen tweede seizoen krijgen.

Lockwood & Co.

De serie Lockwood & Co. vertelt het verhaal van drie jonge mensen, Anthony, George en Lucy. Wanneer Londen geteisterd wordt door geesten, is het aan de kinderen in de stad om ze tegen te houden. Lucy Carlyle (Ruby Stokes), die zelf speciale krachten heeft, voegt zichzelf bij een klein bedrijfje: Lockwood & Co.. Dat bedrijf wordt gerund door Anthony Lockwood (Cameron Chapman) en zijn assistent George Karim (Ali Hadji-Heshmati). Ook Paddy Holland, de broer van acteur Tom Holland, had een kleine rol.

Het eerste seizoen van de reeks omvat de verhalen uit de twee eerste boeken van schrijver Jonathan Stroud: The Screaming Staircase en The Whispering Skull. Daarna volgen nog drie boeken, wat meerdere seizoenen dus zou mogelijk maken.

Geen tweede seizoen

Die meerdere seizoenen zullen er dus niet van komen. Dat heeft Netflix bekendgemaakt. Wat de reden precies is, is niet bekend. Maar in een reactie aan Variety stelde de streamingdienst wel dat het tevreden was met de reactie die de reeks kreeg van de vele fans. Toch leek dat uiteindelijk niet genoeg te zijn om de serie voort te zetten. Op sociale media reageren de fans alvast teleurgesteld.

(Her)bekijk de trailer van Lockwood & Co. hier:

Op zoek naar een andere serie om te bingen? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...