Netflix-CEO verdedigt ’13 Reasons Why’ dag nadat de serie met nieuwe teaser officieel derde seizoen aankondigt

Netflix-CEO verdedigt ’13 Reasons Why’ dag nadat de serie met nieuwe teaser officieel derde seizoen aankondigt

Dat ’13 Reasons Why’ een derde seizoen zou krijgen, was al duidelijk. Maar nu is het ook officieel: Netflix heeft een derde seizoen besteld. En dat laten ze weten met een eerste teaser voor dat derde seizoen. Lang zal dat ook niet meer duren, want Netflix kondigt meteen ook aan wanneer we het mogen verwachten! Ondertussen pareert Netflix-CEO Reed Hastings de kritiek op de hernieuwing: “Het is controversieel, maar niemand móét het kijken!”

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why kreeg enorm veel kritiek. Een tweede seizoen had het verhaal niet echt nodig. Maar Netflix kon een van hun grootste successen van 2017 natuurlijk niet zonder vervolg laten. En wie het tweede seizoen heeft gezien, wist ook al meteen dat er een derde zou volgen. Maar dat is nu ook officieel bevestigd. Er komt dus sowieso een derde seizoen, en dat zal niet lang op zich laten wachten. Want we krijgen meteen een eerste teaser op ons afgevuurd, en die kondigt het derde seizoen al aan voor 2019. Wat we al weten over dat derde seizoen, kan je hier lezen!

De teaser voor het derde seizoen van 13 Reasons Why

Kritiek op tweede seizoen

Niet alleen op de nood aan een tweede, en derde, seizoen van 13 Reasons Why kwam er kritiek. Verschillende groeperingen stelden zich vragen bij een aantal gevoelige zaken die in de reeks te duidelijk in beeld zouden komen, zoals zelfmoord en verkrachting (hoe verschillende experts reageerden op het heftige einde van het eerste seizoen, vind je hier). Een oudergroep in de VS stelde zelfs dat Netflix potentieel “het bloed van kinderen aan hun handen” zou kunnen hebben.

Maar Netflix-CEO Reed Hastings verdedigt de serie nu. “13 Reasons Why is enorm populair en succesvol geweest. Het brengt iets teweeg”, stelde hij in een meeting met aandeelhouders. “Het is controversieel, maar niemand móét het bekijken.” Een reactie die ook weer op een pak negatieve respons kon rekenen.

In afwachting van het derde seizoen van 13 Reasons Why moet je zeker onze lijst van de 50 beste series op Netflix bekijken!


Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen