Netflixdocu ‘Our Father’ over fertiliteitsarts die eigen sperma gebruikte bij tientallen baby’s krijgt trailer

Netflix pakt volgende maand uit met een opvallende documentaire. Die zal het verhaal vertellen van de fertiliteitsarts Donald Cline. Hij werd in de jaren 70 en 80 gezien als dé topdokter in dat veld in de Amerikaanse stad Indianapolis. Maar in 2014 ontdekte Jacoba Ballard dat Cline haar biologische vader was. En ze was niet alleen.

De Netflixdocumentaire Our Father vertelt het hallucinante verhaal van dokter Donald Cline. Hij hielp in de jaren 70 en 80 talrijke koppels die vruchtbaarheidsproblemen hadden. Maar tientallen jaren later kwam de waarheid aan het licht en die had drastisch gevolgen voor tientallen dertigers en veertigers in Indianapolis.

Our Father

In Our Father komen de verschillende slachtoffers aan het woord. In de eerste plaats gaat het om Jacoba Ballard. Zij wist dat ze via een spermadonor op de wereld werd gezet en wilde toen ze 35 jaar oud was uitzoeken wie haar biologische vader was. Toen ze een dna-test afnam, kreeg ze opvallend veel familieleden te zien. Al deze mensen waren gelinkt aan de naam Cline, de fertiliteitsarts waarbij al hun ouders gingen aankloppen.

Aanvankelijk dacht Ballard dat ze enkele halfbroers en -zussen had, maar dat aantal bleef maar groeien. Cline gebruikte jarenlang zijn eigen sperma voor koppels die beroep deden op een spermadonor, maar ook voor koppels die voor kunstmatige inseminatie gingen met het sperma van de vader. In de trailer voor de documentaire horen we ook al dat wat dokter Cline deed in principe niet strafbaar is. Hoe de zaak afliep, kan je vanaf woensdag 11 mei zien op Netflix.

Bekijk hier de trailer voor Our Father:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...