Netflix-docu vergist zich en gebruikt foto van acteur Ross Lynch in plaats van foto seriemoordenaar Dahmer

De app TikTok staat vaak vol challenges, dansjes en bizarre verhalen, maar soms doet iemand er ook een opvallende ontdekking. Deze week ontdekte een TikTokker namelijk dat er in een documentaire een foto van acteur Ross Lynch (Austin & Ally) gebruikt werd als jeugdfoto van een seriemoordenaar.

Dat de wereld de laatste tijd terug in de ban lijkt te zijn van true crime, is geen verrassing meer. Dat komt grotendeels door de populariteit van de serie  DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Na de release van die reeks gingen ook de kijkcijfers van andere true crime-series omhoog en deelden verschillende mensen hun nieuwe bevindingen op TikTok. In een van die TikToks doet een kijkers nu wel een heel bizarre ontdekking.

Jeffrey Dahmer

Door de populariteit van de serie DAHMER lijken kijkers ook op zoek te gaan naar andere documentaires over de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Een daarvan is natuurlijk Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes, dat sinds vorige week online staat. Maar ook in de docuserie Inside A Criminal Mind komt de moordenaar uit Milwaukee, Wisconsin aan bod.

En daarin deden TikTokkers @theemmaclaire en @ash_tokyo een wel heel bizarre ontdekking. In de uitzending heeft een professor criminologie het over Jeffrey Dahmer en zijn zieke gedachten. De professor neemt de woorden “de meest beruchte kannibalistische seriemoordenaar” in de mond, maar die quote wordt versterkt door een wel heel bizarre foto.

Ross Lynch

Tijdens de documentaire is namelijk een foto te zien van acteur Ross Lynch in plaats van een jeugdfoto van Jeffrey Dahmer. En hoewel die link heel willekeurig klinkt, is er toch een verstaanbare reden waarom Netflix de fout maakte. Lynch was namelijk te zien in My Friend Dahmer, een biografische psychologische dramafilm uit 2017 over de jongere jaren van Dahmer.

Toch blijft het een grote fout van Netflix om zomaar een foto van een acteur te gebruiken als foto van de moordenaar zelf. Of de fout zal worden aangepast, valt nog af te wachten.

Bekijk de TikTok hier:

@ash_tokyo on an actual true crime documentary on Netflix 😭💀 #JDSummerDrip #fyp #rosslynch #truecrime #jeffreydahmer ♬ original sound – ayesha
Meer
Lees meer...