Netflix kondigt dramareeks ‘Toxic Town’ aan, gebaseerd op de watervergiftiging in Corby

Netflix heeft een nieuw serie aangekondigd die gebaseerd zal zijn op waargebeurde feiten. Toxic Town zal het verhaal vertellen van de watervergiftiging in het Britse Corby. De limited series zal dieper ingaan op de vergiftiging en de rechtszaak die erop volgde.

Door de aanhoudende stakingen van de scenaristen en de acteurs in de Verenigde Staten, kijkt Netflix tegenwoordig meer naar andere landen om nieuwe series te maken. De volgende wordt zo de Britse productie Toxic Town, die een van de opmerkelijkste rechtszaken uit de Britse geschiedenis zal vertellen.

Toxic Town

Toxic Town zal het waargebeurde verhaal vertellen van de watervergiftiging in Corby. In de jaren 80 werden er in de industriestad heel wat kinderen geboren met problemen aan hun armen. Dit bleek het gevolg te zijn van een watervergiftiging die veroorzaakt werd door de afbraakwerken van een voormalige staalfabriek in de stad.

De fabriek werd in de jaren 80 en 90 afgebroken, waarbij heel wat giftig materiaal in het water werd gedumpt. De families van achttien kinderen die geboren waren met een afwijking trokken naar de rechter om Corby Borough Council, dat verantwoordelijk was voor de afbraak van de fabriek, aan te klagen. De zaak werd uiteindelijk pas beslecht in 2010.

Indrukwekkende cast

Netflix heeft ook al meteen de eerste namen aangekondigd voor de reeks. Het gaat daarbij al om verschillende opvallende namen. Zo zal Jodie Whittaker (Doctor Who) te zien zijn in de reeks. Net als Robert Carlyle (Once Upon a Time), Rory Kinnear (The Diplomat), Brendan Coyle (Downton Abbey) en Aimee Lou Wood (Sex Education).

De reeks wordt geschreven door Jack Thorne, die eerder al verantwoordelijk was voor His Dark Materials en de films van Enola Holmes. Minkie Spiro, die eerder al enkele afleveringen van Better Call Saul en Downton Abbey regisseerde, zal verantwoordelijk zijn voor de regie. De productie is in handen van Broke & Bones, van Charlie Brooker en Annabel Jones, die ook verantwoordelijk zijn voor Black Mirror.

Toxic Town zal bestaan uit vier afleveringen. Het is nog niet geweten wanneer de reeks zal verschijnen op Netflix.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...