Netflix deelt eerste beelden ‘Cobra Kai’ seizoen 5

Voor het eerst verschijnt het nieuwe seizoen van Cobra Kai niet in december. Fans kunnen namelijk al vanaf 9 september naar het vijfde seizoen kijken. Dat betekent ook dat de officiële trailer er zit aan te komen. Gisteren deelde Netflix alvast enkele eerste foto’s. Daarop is te zien dat Miguel is teruggevonden en dat heel wat nieuwe personages hun intrede doen.

Vanaf 9 september 2022 kunnen de fans van Cobra Kai naar het vijfde seizoen kijken. Het vorige seizoen dateert nog maar van 31 december, dus fans moesten minder dan een jaar wachten op een vervolg. In de eerste beelden was te zien hoe sensei Lawrence (William Zabka) op zoek ging naar zijn stiefzoon en leerling Miguel (Xolo Maridueña) in Mexico. Nu dropte Netflix ook enkele nieuwe stills.

Cobra Kai

Cobra Kai bestaat al sinds 2018 en in 2020 verhuisde de reeks naar Netflix. Sindsdien groeide het uit tot een populaire serie bij zowel jongeren als volwassenen. De reeks is een soort Karate Kid-reboot, waarbij ook personages uit de originele film te zien zijn. Daarbij horen o.a. Johnny Lawrence (Zabka), Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en John Creese (Martin Kove).

In de eerste seizoenen is te zien hoe de eeuwige rivaliteit tussen Lawrence en LaRusso stand lijkt te houden. Ze starten allebei een eigen dojo en nemen het uiteindelijk tegen elkaar op in het grote All Valley-karatetoernooi. Nadat ook John Creese terug opduikt en Cobra Kai overneemt, beslissen de twee aartsrivalen samen te werken. Ze willen namelijk allebei niets liever dan Creese te verslaan.

Seizoen 5

Het laatste seizoen eindigde weer met het grote All Valley-karatetoernooi. Daar deden de dojo’s van LaRusso en Lawrence samen aan mee om het grote Cobra Kai van John Creese (Martin Kove) aan te kunnen. Aan het einde won zowel iemand van het ene team, als iemand van het andere team. Maar we zagen ook hoe Miguel de bus richting Mexico nam en hoe Lawrence’s zoon Robby (Tanner Buchanan) de weg terugvond naar zijn vader.

Dat is waar het volgende seizoen op zal verdergaan. Johnny Lawrence en Robby zullen op zoek gaan naar Miguel in Mexico, terwijl Daniel LaRusso de vrede tussen Cobra Kai en zijn dojo zal proberen bewaren. Het nieuwe seizoen is binnen exact één maand, vanaf 9 september, te zien op Netflix.

Iets nodig om het wachten makkelijker te maken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...