Netflix organiseert eerste live komediefestival

Ja, je leest het goed. Netflix gaat voor het eerst iets live tonen aan z’n kijkers. De streamingdienst organiseert gedurende enkele dagen een komediefestival in Los Angeles. Zo zegt Netflix zelf: “We halen alles uit de kast en nemen L.A. over met al je favoriete grappige mensen.” Iets om naar uit te kijken dus!

Van maandag 27 april tot zondag 3 mei zal het lachen geblazen zijn voor comedyfans in het zonnige Los Angeles. Tijdens het festival Netflix is a Joke heeft Netflix verschillende acts voorzien zoals stand-upcomedy, podcasts, exclusieve vertoningen en zoveel meer. Om het in de woorden van Netflix te zeggen: “Ga van de bank af want je zit niet meer voor de TV… Je kijkt naar LIVE comedy in L.A., schatje! HOLLYWOOD!” Netflix ziet z’n komediefestival alvast keihard zitten!

Netflix is a Joke Fest

“Het is ons een eer om L.A. voor een week te transformeren in de grappigste plek op aarde”, zei Ted Sarandos, Netflix Chief Content Officer in een verklaring. “Dit festival is een unieke viering van de kunst van de komedie, en de rol die het speelt in het weerspiegelen van ons leven en het definiëren van de cultuur. Het is een kans voor comedyliefhebbers om samen te komen en hun favoriete artiesten te zien en om nieuwe te ontdekken, en voor ons om de energie en de opwinding van het festival in Los Angeles te kunnen delen met Netflix-leden van over de hele wereld.”

Elf shows zullen worden opgenomen en zullen later in hun geheel beschikbaar zijn op Netflix. Highlights van het festival zullen ook getoond worden op het SiriusXM-kanaal van Netflix Is A Joke en op de sociale media van het festival.

Netflix kondigde z’n komediefestival zelf aan met een filmpje, bekijk dat hier:

Line-up

Het festival vindt plaats op meer dan 20 locaties in Los Angeles, waaronder de Hollywood Bowl, het Griekse Theater, Hollywood Palladium, The Largo en nog veel meer. Een groot deel van het festival wordt in de eerste plaats in Hollywood georganiseerd. Met meer dan 100 shows zal de week dus goed gevuld zijn.

Op het festival treden er komieken en artiesten van over de hele wereld op. Aanbevolen Netflix-talenten zoals Ali Wong, Amy Schumer, Bill Burr, Dave Chappelle, David Letterman, Jamie Foxx, Jane Fonda en Lily Tomlin, Kevin Hart, Martin Lawrence, Sebastian Maniscalco en nog veel meer zullen aanwezig zijn. Het evenement omvat ook een LGBTQ+ Celebration met headliners als Alan Carr, Hannah Gadsby, Margaret Cho, Rosie O’Donnell, Sandra Bernhard, Wanda Sykes en nog vele anderen.

Meer
Lees meer...