Netflix en Marvel zetten het licht op groen voor een derde seizoen van Jessica Jones

Netflix en Marvel zetten het licht op groen voor een derde seizoen van Jessica Jones

Ons hart maakt een sprongetje, want Netflix heeft Jessica Jones groen licht gegeven voor een derde seizoen, wat maakt dat we Krysten Ritter nog wat langer op ons scherm zullen mogen verwelkomen. Aangezien het tweede seizoen nog niet zo lang geleden gelanceerd is, zullen we waarschijnlijk wel nog een jaartje moeten wachten op dat derde seizoen.

Jessica Jones is de tweede van de Defenders die bij deze zeker is van een derde seizoen, nadat ook al de bevestiging kwam dat er ook van Daredevil een derde seizoen zal komen.De bevestiging van een derde seizoen kwam er op de nieuwssite van Marvel en op de Instagram– en Twitterpagina van hoofdactrice Krysten Ritter.

In het tweede seizen ging Jessica Jones achter haar eigen verleden aan. Ook Killgrave, de bejubelde rol van David Tennant, kwam nog even om het hoekje piepen. Het tweede seizoen werd gelanceerd op donderdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, en dat is niet toevallig. Niet alleen is Jessica Jones de enige vrouwelijke superheld uit de Marvel-televisiestal, ook werden alle afleveringen van het tweede seizoen geregisseerd door vrouwen.

De tweede reeks afleveringen werd in het algemeen minder lovend onthaald dan het eerste, maar er zit zeker nog rek op de reeks. Een derde seizoen zouden we waarschijnlijk kunnen verwachten in het najaar van 2019, aangezien er in 2019 ook al nieuwe seizoenen ingepland staan voor Iron Fist en The Punisher.

Er komt nog veel meer

Oorspronkelijk zou het Marvel-universum afgesloten worden na The Defenders, maar het succes van de reeksen op Netflix maakte dat al de in eerste instantie opgestarte reeksen nog steeds meedraaien en dat er een reeks is gemaakt rond The Punisher, die zijn intrede maakte in het tweede seizoen van Daredevil.

Er komt nog veel meer, maar tegelijkertijd is er ook besloten dat Netflix geen nieuwe Marvel-superhelden meer zal lanceren. De reden daarvoor is Disney, die in 2019 met een eigen streamingdienst zullen starten. De samenwerking tussen Disney (die de rechten op Marvel bezit) en Netflix zal wel voortgezet worden rond de bestaande projecten.

Gesponsorde artikelen