Netflix zegt sorry voor seksueel getinte filmposter met jonge meisjes

Netflix heeft zich geëxcuseerd voor een omstreden filmposter voor de Franse film Cuties. Dat meldt de Amerikaanse krant LA Times. Tienduizenden mensen tekenden een online petitie om de film te laten schrappen uit de catalogus van de streamingdienst. Ondanks de excuses zou de film wereldwijd toch nog op 9 september op Netflix verschijnen.

Netflix

Cuties gaat over een 11-jarig meisje dat zich tegen haar familie keert en zich bij een twerking-dansgroep aansluit. Netflix promootte de komst van de film met een foto van vier jonge meisjes met korte broekjes en blote buik. Dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. “Misselijkmakend, verontrustend en ziek”, klonk het op social media.

“Het was niet oké”

“Het spijt ons ontzettend voor het ongepaste promotiemateriaal dat we gebruikt hebben voor Cuties“, reageert Netflix op Twitter. “Het was niet oké en het was ook niet representatief voor deze Franse film die een award heeft gewonnen op het Sundance Film Festival. We hebben de beelden en beschrijving geüpdatet.”

Film komt er toch

Veel ondertekenaars van de petitie vonden het echter niet genoeg dat Netflix de poster van de film heeft aangepast. Ze roepen daarom op om Cuties niet op de streamingdienst te publiceren, maar dat lijkt Netflix voorlopig niet te zien zitten.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...