Netflix werkt aan fictieserie over ramp met Herald of Free Enterprise

De ramp met de Herald of Free Enterprise is bijna 36 jaar geleden, maar nog lang niet vergeten. Een groep filmmakers heeft namelijk plannen om een zesdelige fictiereeks te maken rond die dramatische gebeurtenissen waarbij 193 mensen het leven lieten. Er lopen zelfs onderhandelingen om die serie naar Netflix te brengen.

Het is voormalig journalist Reddy De Mey (78) die met het nieuws kwam over de plannen voor een fictiereeks rond de ramp met de Herald of Free Enterprise. Die was na de ramp op 6 maart 1987 voor de toenmalige BRT als eerste journalist ter plaatse en zou later die nacht verslag uitbrengen vanop het gekapseisde wrak. Het is daarom ook dat de filmmakers de voorbije maanden meermaals met hem naar Zeebrugge trokken om te spreken over die noodlottige gebeurtenissen.

Netflix

“Vooral in Groot-Brittannië is dat blijven hangen. De meeste slachtoffers waren Britten. Het was ook een schip van een Britse rederij. Ook de veroordeling van de eigenaars van het schip zorgde ervoor dat de ramp in het collectieve geheugen is gebleven. Het was de eerste keer in de Britse geschiedenis dat de eigenaars van een bedrijf medeverantwoordelijk werden gesteld voor een ramp”, zegt Reddy De Mey daarover aan VRT NWS.

Het doel zou uiteindelijk zijn om binnen twee jaar een fictiereeks van afleveringen te hebben. Waar die te zien zal zijn, is nog niet helemaal zeker. Er lopen volgens De Mey wel onderhandelingen met streamingdienst Netflix.

Meer
Lees meer...