Netflix geeft ‘Love, Death & Robots’ een tweede seizoen

Love, Death & Robots
Netflix

Netflix heeft de anthology-reeks Love, Death & Robots hernieuwd voor een tweede seizoen! Dat tweede seizoen zal naar alle waarschijnlijk net als het eerste bestaan uit verschillende losstaande verhalen, maar veel meer is er over het nieuwe seizoen nog niet geweten.

Love, Death & Robots is zo’n serie die alles al in de titel zegt. In achttien losstaande afleveringen waren liefde, dood en robots de enige grote gemene deler. Want voor de rest hadden de afleveringen weinig met elkaar gemeen.

Warm én koud

De afleveringen hadden allemaal verschillende animatiestijlen, andere regisseurs en de duurtijd varieerde zelfs van 6 tot 17 minuten. Op zich een gewaagd idee, maar met succesregisseur David Fincher (Se7en, Fight Club, The Social Network, Mindhunter) en Deadpool-regisseur Tim Miller aan het roer wist je gewoon dat dit goed ging worden.

De kracht van een anthology-reeks is natuurlijk dat als één aflevering je minder ligt, dat niets wilt zeggen over de rest van het seizoen. Je wordt dus uitgenodigd om ook de volgende aflevering te zien, zelfs al vond je de vorige maar niets (Netflix zorgde er zelfs voor dat gebruikers de afleveringen in verschillende volgorde te zien kregen). Maar daar ligt meteen ook een van de zwaktes van de serie. Love, Death & Robots had een aantal geniale afleveringen, maar kon dat niveau allerminst het hele seizoen, over alle afleveringen, aanhouden. De serie blies daarom warm én koud en dat stootte vele fans af.

Tweede seizoen

Toch besloot Netflix blijkbaar vooral naar de hoogtepunten van de reeks te kijken, want de streamingdienst heeft nu een tweede seizoen van de serie aangekondigd.

Veel is er over dat nieuwe seizoen nog niet geweten, al maakte Netflix wel al bekend dat regisseur Jennifer Yuh Nelson dat tweede seizoen zal superviseren.

Yuh is vooral bekend voor animatiefilmreeks Kung Fu Panda. De vechtende panda spreekt vele fans van Love, Death & Robots misschien niet echt tot de verbeelding, maar Yuh regisseerde recent ook nog de dystopische sci-fi-thriller The Darkest Minds. We kunnen dus zeker op onze beide oren slapen.

Waar de verhalen deze keer over zullen gaan, hoeveel afleveringen we krijgen, wie er allemaal aan zal meewerken en wanneer we het nieuwe seizoen kunnen verwachten, blijft echter nog afwachten. In tussentijd kunnen anthology-fans en liefhebbers van dystopische toekomstverhalen wel nog terecht bij Netflix voor drie nieuwe afleveringen van Black Mirror (bekijk hier de trailers).

Er zijn natuurlijk nog vele andere pareltjes te vinden op Netflix: dit zijn volgens ons de 50 beste series op de streamingdienst.

Gesponsorde artikelen