Netflix heeft nu ook zijn eerste Oscar beet

Netflix heeft nu ook zijn eerste Oscar beet

Ook Netflix viel gisteren in de prijzen op de Oscars. Het kaapte het beeldje voor Beste Documentaire weg voor ‘Icarus’, waarin regisseur Bryan Fogel het dopinggebruik in Rusland probeert bloot te leggen. Nadat eerder al Hulu de belangrijkste Emmy wegkaapte met ‘A Handmaid’s Tale’, heeft nu dus ook Netflix zijn eerste grote prijs beet. Het is duidelijk: de grote studio’s zullen echt rekening moeten (blijven) houden met de streamingdiensten.

Bryan Fogel, die Icarus regisseerde en producete, begon de documentaire met het idee dopinggebruik bij wielrenners te onderzoeken. Hij legde echter al snel contact met de vermaarde Russische wetenschapper Grigory Rodchenkov. En Rodchenkov is niet de minste. Hij maakte deel uit van het grote door de staat georganiseerde Russische dopingprogramma. Fogel besloot dan ook meteen om de scope van z’n documentaire uit te breiden en het Russische dopingprogramma bloot te leggen.

700 eigen series, films en specials

Icarus levert Netflix nu dus z’n eerste Oscar op, amper een paar dagen nadat de streamingdienst aankondigde opnieuw zwaar te gaan investeren in eigen content. Met maar liefst 8 miljard dollar (6,5 miljard euro) onder de arm willen ze tegen het einde van het jaar 700 eigen series, films en specials gaan maken.

De Oscar is weer een duidelijk teken aan de wand dat streamingdiensten geduchte concurrenten worden voor de grote studio’s. Op vlak van series speelde Netflix al een tijdje mee, al kon het z’n populariteit nooit echt verzilveren met de belangrijkste Emmy, die voor Beste Serie. Dat lukte Hulu vorig jaar echter meteen met hun eerste groots opgezette serie The Handmaid’s Tale. Maar nu de Netflix en co zich ook vaker wagen aan films, lijken de grote studio’s ook daar dus rekening te zullen moeten houden met de streamingdiensten.

Bekijk hieronder de trailer van de Oscarwinnende Netflix-documentaire Icarus:

Facebook @IcarusNetflix

Gesponsorde artikelen