Netflix deelt subtiele hint over komst tweede seizoen ‘Wednesday’

Het nieuwste goudhaantje van Netflix is zonder twijfel WednesdayDe serie over de zestienjarige dochter uit de bekende Addams Family staat sinds vorige maand op de streamingdienst en brak al verschillende records. De komst van een tweede seizoen zou dus niet mogen uitbleven, maar er is nog steeds niets officieel aangekondigd. Nu deelt Netflix een subtiele video die zou verwijzen naar een tweede seizoen.

Nog geen twee maanden na de release van Wednesday blijft de serie scoren. Na een periode van 28 dagen behaalde de serie namelijk de tweede plek in de lijst van Engelstalige series, een plek die het een week eerder al overnam van DAHMER.

Een vervolg op Wednesday lijkt dus onvermijdelijk, al is daar nog geen zekerheid over. Eerder liet showrunner Miles Millar wel al weten dat de scenario’s voor de volgende seizoenen al zo goed als klaar liggen én kondigden bronnen al aan dat een tweede seizoen binnenkort zal aangekondigd worden. Netflix wakkert ondertussen ook zelf de geruchten aan via Twitter.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele geheimen met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De populariteit van de reeks is enorm. Een tweede seizoen lijkt dus bijna onvermijdbaar, maar toch is er nog geen officieel nieuws van Netflix over een vervolg. En aangezien de streamingdienst de laatste maanden heel wat series cancelde na één seizoen, is er nooit zekerheid. Toch lijkt die zekerheid er nu bijna aan te komen.

The End?

Met een cryptische video op Twitter zorgde Netflix er alvast voor dat alle fans van de reeks heel binnenkort een update verwachten. In de video was de laatste scène van het eerste seizoen nog eens te zien. Daarin zit Wednesday (Jenna Ortega) aan een schrijfmachine in haar lege kamer op de Nevermore Academy. Op die machine schrijft ze de woorden “The End”, maar aan het einde van de scène voegt ze er nog een vraagteken aan toe.

Omdat de streamingdienst nu die specifieke scène op Twitter deelde met enkele vraagtekens als bijschrijft, zijn velen nu al overtuigd van een vervolg. Het zal dan ook niet meer lang duren voordat Netflix met een officiële aankondiging komt.

(Her)bekijk de trailer van Wednesday hier:

Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...