Netflix in eerste weekend al goed voor 10 procent van Vlaams internetverkeer

Netflix in eerste weekend al goed voor 10 procent van Vlaams internetverkeer

Vrijdag werd de Amerikaanse streamingsite Netflix ook in België gelanceerd. En dat Belgen erop aan het wachten waren, blijkt al meteen uit de cijfers. Volgens Telenet werd 10 procent van het internetverkeer dit weekend door Netflix-streams gebruikt. Belgacom wenst geen cijfers te geven.

Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts meldt aan Belga dat Netflix “zoals verwacht” 7 tot 10 procent van het totale internetverkeer op het netwerk gebruikte. Netflix is daarmee meteen één van de grootste gebruikers van het Belgische internet, al is het volgens Telenet nog niet de grootste. Wie dat wel is, wenst het bedrijf niet te zeggen, maar YouTube zal waarschijnlijk niet ver af zijn. Belgacom wil liever geen cijfers bekendmaken.

De cijfers van Telenet slaan op het volledige weekend, en het is dus niet geweten hoeveel procent Netflix tijdens primetime (19-23 uur) voor zijn rekening nam. In de Verenigde Staten gebruikt Netflix in die piekuren 35 procent van de totale bandbreedte, in Canada loopt dat zelfs op tot 40 procent. YouTube zit in die landen tussen de 13 en 18 procent, waardoor het aannemelijk is dat de filmpjessite van Google ook in België de grootste slokop is. Facebook gebruikte in het laatste rapport uit mei “amper” 2 procent, maar sinds de filmpjes automatisch afspelen is dat zeker 200 procent extra geworden.

Gesponsorde artikelen