Netflix kondigt Japanse titels aan voor de komende maanden

Met The Days en het tweede seizoen van Alice in Borderland had Netflix de afgelopen maanden al twee grote Japanse hits te pakken. En daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven want de streamingdienst heeft vijf Japanse titels aangekondigd die de komende maanden zullen verschijnen.

Netflix blijft volop inzetten op content uit Aziatische landen. Daarbij gaat het in grote mate over Zuid-Koreaanse series en films, maar recent pakte Netflix met Delete en Hunger ook uit met twee Thaise titels die goed gesmaakt werden door het publiek. Een ander Aziatisch land dat geregeld weet te scoren op Netflix is Japan. De streamingdienst zal in de komende maanden dan ook heel wat Japanse series en films op de wereld loslaten.

Vijf Japanse titels

Tijdens de Anime Expo in Los Angeles stelde Netflix vijf nieuwe Japanse titels voor. Daarbij ging het niet enkel om anime maar ook om live-actionseries en -films van Japanse bodem.

Zom 100: Bucket list of the Dead

De eerste titel is Zom 100: Bucket list of the Dead. Zoals je waarschijnlijk al kan raden gaat het om een horrorfilm, maar je mag hier ook wel wat humor verwachten. Zom 100: Bucket list of the Dead is gebaseerd op de gelijknamige manga van Haro Aso en volgt Akira (Eiji Akaso) die op een dag wakker wordt en merkt dat z’n stad is overgenomen door zombies.

Waar je zou verwachten dat Akira bang of ongelukkig wordt, is niets minder waar. Hij is gewoon blij dat hij niet naar z’n werk moet. Hij besluit om een bucketlist af te werken voor hij zelf in een zombie verandert.

De film verschijnt op donderdag 3 augustus 2023 op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Zom 100: Bucket List of the Dead:

One Piece

Ook de tweede titel verschijnt al in augustus. Vanaf 31 augustus kan je op Netflix namelijk kijken naar One Piece. Helemaal Japans is deze serie echter niet, want het gaat om een Engelstalige live-actionremake van de originele anime.

Maar er is wel goed nieuws, want de originele stemmencast van de anime One Piece zal z’n rol opnieuw opnemen. Wie de anime van One Piece dus gezien heeft, kan de Japanse dub aanzetten voor een portie nostalgie.

Bekijk hier de aankondiging van de Japanse stemmencast:

Bekijk hier nog eens de trailer voor One Piece:

Pluto

De volgende reeks die we mogen verwachten is Pluto. Hier gaat het wel om een echte anime. Pluto is geïnspireerd op de iconische manga Astro Boy van Osamu Tezuka. De reeks volgt een moordzaak in een wereld waar mensen en robots met elkaar samenleven. Er is een regel dat robots geen mensen mogen vermoorden. Maar toch is er geen enkel menselijk spoor te vinden bij de plaats delict. En dat kan natuurlijk desastreuze gevolgen hebben voor de manier waarop iedereen met elkaar samenleeft.

Pluto verschijnt op donderdag 26 oktober op Netflix.

Bekijk hier de eerste teaser van Pluto:

Pokémon Concierge

De volgende serie wordt Pokémon Concierge. Het gaat om een stopmotionserie waarin we verschillende gekende en geliefde Pokémon te zien zullen krijgen. Tijdens de Anime Expo kregen we een speciale blik achter de schermen bij de reeks, waarvoor alle Pokémon met de hand werden nagemaakt.

Pokémon Concierge verschijnt in december 2023 op Netflix.

Bekijk hier de nieuwe beelden achter de schermen bij Pokémon Concierge:

Bekijk hier nog eens de eerste teaser voor Pokémon Concierge:

Beastars

De laatste aankondiging gaat over een nieuw seizoen van de anime Beastars. Het derde seizoen van die reeks zal ook meteen het laatste zijn en zal volgend jaar verschijnen.

Er is nog geen exacte releasedatum bekend, maar we hebben tijdens de expo wel een eerste poster gekregen.

Bekijk hier de eerste poster van het derde en laatste seizoen van Beastars:

Beastars
Netflix

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...