Eerste Belgische Netflix Original met regisseurs van ‘Over Water’: de teaser-trailer

Into The Night Netflix
Netflix

De eerste Belgische Netflix Original-serie komt eraan. Into The Night werd geregisseerd door het Belgische duo Inti Calfat en Dirk Verheye, beiden vooral bekend van Over Water. Een releasedatum is nog niet bekend, maar we weten wel dat het voor 2020 is.

De Belgische serie zal uit zes afleveringen bestaan en is van de hand van de Amerikaanse scenarist Jason George, die onder meer al The Protector en Narcos op zijn cv heeft staan. Into the Night gaat over het behouden van onze menselijkheid tijdens een kosmische ramp en speelt zich af aan boord van een vliegtuig dat vanuit Brussel vertrekt. De internationale cast bestaat uit Belgische, Franse, Duitse, Italiaanse, Poolse, Russische en Turkse acteurs.

Centraal in Into the Night staat de zon. Die doodt op een onverklaarbare manier alles wat los en vast zit. De nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in om de zon te ontwijken. Aan boord: een aantal ‘gelukkige’ passagiers en hun bemanning, van verschillende nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, burger en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om de zon – en elkaar – te overleven. Koste wat het kost.

Twitter: Dirk Verheye & Inti Calfat

Algemeen belang of eigenbelang?

“We zijn heel blij om onze eerste Belgische Original-serie aan te kondigen”, laat Netflix weten aan de kranten van De Persgroep. “We kijken enorm uit naar de samenwerking met dit geweldige internationale team van schrijvers, producers, regisseurs en cast om dit unieke verhaal tot leven te brengen. In deze high-concept thriller stelt Into the Night een steeds vaker terugkerende vraag: kunnen mensen zich nog verenigen voor het algemeen belang of zal eigenbelang ons verscheuren?”

pixabay

Nieuwe tribe

De reeks is trouwens hevig geïnspireerd door The Old Axolotl, een boek van de Poolse sciencefictionauteur Jacek Dukaj over transhumanisme, een filosofie, waarbij de menselijke grenzen doorbroken worden.

“Wat me het meeste aansprak in dit verhaal was de onvermijdelijkheid van de apocalyps en de idee dat je er, samen met een groep mensen die niet eens dezelfde taal spreken, voor kunt vluchten in een vliegtuig”, stelt scenarist Jason George. “We kennen de mensen met wie we reizen nooit echt. Je realiseren dat je overleving afhangt van die onbekenden, die nu deel uitmaken van jouw tribe, is het ideale uitgangspunt voor een spannende thriller.”

Regisseurs vereerd

Regisseurs Inti Calfat en Dirk Verheye zijn vereerd: “De regie van de allereerste Netflix Original-serie is niet alleen bijzonder spannend, het is ook een eer. Het feit dat het een high-concept thriller is maakt het nog boeiender. Als Belgische filmmakers krijg je niet altijd de kans om aan projecten met dit uitgangspunt en op deze schaal te werken.”

De eerste teaser-trailer van Into The Night:

Gesponsorde artikelen