Netflix krijgt er weer een serie bij: Gotham ziet er veelbelovend uit

Netflix krijgt er weer een serie bij: Gotham ziet er veelbelovend uit

Netflix heeft al heel wat topseries in zijn lijstje staan maar mag er nog eentje aan toevoegen: het bedrijf krijgt de exclusieve rechten op de langverwachte Batman-serie Gotham. Hiervoor moest er een akkoord worden gesloten met Warner Bros. Het eerste seizoen zal op Fox te zien zijn, maar daarna verhuist de serie naar Netflix.

Het televisienetwerk Netflix, dat binnenkort naar België komt, biedt al heel wat indrukwekkende series aan: House of Cards, Orange is the New Black, Archer, en nog veel meer. Door een nieuw akkoord met Warner Bros. mag het bedrijf in 2015 ook Gotham aan haar klanten aanbieden. Echte Batman-fans kunnen haast niet wachten tot de eerste aflevering verschijnt, maar dat zal pas voor 22 september zijn.

Maar waarom kiest Warner Bros. nu eigenlijk voor Netflix? Jeffrey R. Schlesinger, de president van Warner Bros. had er dit over te zeggen: “Normaal gezien kiezen we ervoor om de uitzending van onze series land per land te selecteren, maar Netflix heeft een wereldwijd bereik op een netwerk. Hierdoor moeten we veel minder plannen maken. Bovendien is de serie Gotham echt gepast voor het imago van Netflix.”

Screenshot Netflix

Batman maar dan zonder Batman

De serie Gotham speelt zich af voor de komst van de superheld. Het vindt plaats in het fictieve Gotham City en zal de jonge detective James Gordon, die het later schopt tot commissaris, volgen. Samen met andere politiemannen gaat de detective de corruptie en de georganiseerde misdaad in de stad aanpakken. In de verhaallijn komt Gordon verschillende personages tegen uit de Batman-films zoals: de wees Bruce Wayne, the Penguin, the Riddler en Catwoman.

Het verhaal is gebaseerd op de strip van DC Comics Super-Villains and Vigilantes. Velen kijken hier echt naar uit omdat nog geen enkele regisseur zich gewaagd heeft aan dit verhaal. Bekijk hieronder de trailer van Gotham.

Gesponsorde artikelen