Netflix lost eerste trailer ‘Making a Murderer: Part 2’

Netflix lost eerste trailer ‘Making a Murderer: Part 2’

‘Making a Murderer’ keert op 19 oktober terug. In ‘Making a Murderer: Part 2’ zal een nieuw team van advocaten proberen om Steven Avery en Brendan Dassey vrij te krijgen. Maar aangezien de zaak na het eerste seizoen van ‘Making a Murderer’ heel wat publiciteit heeft gekregen, is het  verdict deze keer al bekend. 

Zijn Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey schuldig aan de moord op Teresa Halbach? Dat is de vraag die gesteld werd in het eerste seizoen van Making a Murderer. Op het einde van het eerste seizoen was de conclusie van het gerecht: “Ja, Avery en Dassey zijn schuldig en moeten levenslang achter de tralies.” Maar over hun schuld heerst er nog veel twijfel, dus dat smeekte om een tweede seizoen.

Steven Avery en Brendan Dassey

Steven Avery zat eerder al 18 jaar onschuldig achter de tralies en amper twee jaar nadat zijn onschuld bewezen was, kon hij terug naar de gevangenis. Deze keer voor de moord op Teresa Halbach. Al het bewijsmateriaal wees namelijk in zijn richting. Op de dag dat Teresa verdween had ze een afspraak met Steven Avery en de wagen van Teresa werd teruggevonden op het autokerkhof van de familie Avery.

Ook Brendan Dassey, het neefje van Steven Avery, vloog in de gevangenis wegens medeplichtigheid. Maar uit beelden van zijn bekentenis bleek dat Dassey, die niet van de snuggerste is, door de politie onder druk werd gezet om de bekentenis af te leggen. Verder klopte er ook heel wat feiten uit z’n bekentenis niet en hadden die wel heel veel gelijk met passages uit een boek dat Dassey onlangs gelezen had.

Zijn ze schuldig of niet?

De vraag of Avery en Dassey echt schuldig zijn aan de moord blijft voor verdeeldheid zorgen. In Part 2 van de reeks zal een nieuwe advocate, Kathleen Zellner, eentje die gespecialiseerd is in het vrij krijgen mensen die onterecht in de gevangenis zitten.

Nu is het dus de vraag of ze ook Steven Avery en Brendan Dassey zal vrij krijgen. Want het grote verschil met het eerste seizoen, en dus ook de eerste zaak van Avery en Dassey, is dat nu de hele wereld meekijkt.

Bekijk hier de trailer voor Making a Murderer: Part 2:

Making a Murderer: Part 2 komt uit op vrijdag 19 oktober, dus je hebt nog even tijd om het eerste seizoen nog eens te herbekijken op Netflix (of je kan natuurlijk een andere serie bingen).

Gesponsorde artikelen