Netflix lost teaser-trailer en releasedatum van ‘The Crown’ seizoen drie

Fans van The Crown hebben lang op hun honger moeten zitten, maar nu heeft Netflix eindelijk de eerste beelden van het derde seizoen gelost. Olivia Colman neemt voor seizoen drie en vier de rol van de Britse Queen Elisabeth II op zich, en haar aanblik is een stuk strenger dan die van haar jongere voorganger Claire Foy in de vorige twee seizoenen. Releasedatum: 17 november.

De afgelopen seizoenen vertolkte Claire Foy de Britse koningin, maar nu is het aan Olivia Colman. The Crown behandelt het leven van Elisabeth II en is uiterst populair met maar liefst vier Emmy’s, de bekendste televisie-awards, op haar rekening. In een eerste teaser voor seizoen drie zien we de Oscar-winnende actrice Olivia Colman, bekend als de koningin uit The Favourite, traag in beeld lopen terwijl de camera inzoomt.

Scenarist Peter Morgan liet al aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety weten dat seizoen drie en vier gelijktijdig opgenomen werden. Fans zullen wellicht dus geen twee jaar moeten wachten op een volgend nieuw seizoen.

Netflix

Oudere cast

Niet enkel Colman is nieuw, maar ook de rest van de cast. Zo neemt Tobias Menzies de rol van prins Philip voor zijn rekening, Helena Bonham Carter die van prinses Margaret en Josh O’Connor die van prins Charles en Erin Doherty die van prinses Anne. Vanaf seizoen vier zal Emma Corrin de inmiddels overleden prins Diana, de ex van prins Charles, vertolken.

EPA: Emma Corrin vertolkt prinses Diana

Seizoen drie behandelt het leven in en rond Buckingham Palace van 1964 tot 1976. We zullen wellicht prins Charles steeds meer een publiek figuur zien worden, en de kans is groot dat ook de afname van Britse invloed in Afrika en de rest van de wereld aan bod zal komen.

The Crown seizoen drie is vanaf 17 november te bekijken op Netflix.

Gesponsorde artikelen