Netflix ontrolt slim downloaden ook voor iPhone

Netflix ontrolt slim downloaden ook voor iPhone

Androidgebruikers konden het al, maar nu kunnen ook iOS-ers op hun Apple iPhone extra makkelijk naar Netflix kijken tijdens de pendel. ‘Smart Downloads’ is namelijk nu ook geactiveerd voor iOS.

Zin om een serietje te bekijken tijdens het pendelen of op een dood moment? Download gewoon één van de series op Netflix en kijk ernaar. Alleen moesten iPhone-gebruikers harder hun best doen om de kostbare ruimte op hun iPhone te vrijwaren: bekeken afleveringen haal je er manueel af en dan moet je er op tijd aan denken om een nieuwe te downloaden.

Wat is ‘Smart Download’?

Da’s niet meer het geval, Androidgebruikers hadden al een tijdje ‘Smart Download’, een functie die je aan en af kan zetten. Dan kijkt je smartphone automatisch of je een aflevering hebt uitgekeken, die wordt gedeletet. Tegelijk wordt een volgende aflevering gedownload zodra je op een wifi-netwerk zit. Superhandig.

Om ‘m aan te zetten op jouw iPhone, ga je naar ‘Downloads’ in de Netflix-app. Je zal ‘Smart Downloads’ zien staan aan de bovenkant van het scherm. Klik erop om ‘m aan of uit te zetten. Als je die knop niet ziet, check je best of je de laatste versie van de Netflix-app hebt.

Voordelen van ‘Smart download’?

Toegegeven, ’t is geen oplossing voor een lange autorit, vliegtuigreis of andere situaties waarbij je toch een stapel downloads hebt staan. Maar voor de pendelaars met een iPhone is er dus goed nieuws: geen heel seizoen meer downloaden en je iPhone verzwaren. Gewoon het knopje aanklikken.

Wat wil je juist bekijken? Check eens onze reeks van 50 beste series op Netflix en maak je keuze!

Gesponsorde artikelen