Netflix overal op de kabel, behalve bij ons, want Telenet krijgt het niet…

Netflix overal op de kabel, behalve bij ons, want Telenet krijgt het niet…

Straffe deal, die Netflix vandaag sluit. Ze gaan in zee met een van de grootste kabelbedrijven ter wereld: Liberty Global. Die naam zegt misschien niet veel, maar die mannen zijn de eigenaar van Telenet in Vlaanderen. Alleen, dikke bummer voor ons: Netflix komt er niet bij voor Telenet, het is een van de weinige die eruit valt bij de wereldwijde deal.

Een revolutionaire manier van televisie kijken, dat mag je het gerust noemen, die streamingservices: want je consumeert ‘content’ online, zonder dat er nog reclame tussen zit, aan een abonnementstarief. Een beetje het paywall model voor ontspanning dus, in plaats van voor nieuws. Voor klassieke tv-zenders op termijn een heel serieuze bedreiging.

Zeker nu de streamingdienst Netflix een megadeal sluit met de kabelgroep Liberty Global. Dat is een gigant in de wereld: in heel veel landen is het netwerk voor telecom eigendom van deze groep. En net die mannen sluiten nu een akkoord om Netflix te integreren in de decoders. Tot nu toe moest je om Netflix te bekijken beroep doen op andere bakjes zoals Apple TV.

In dertig landen rechtstreeks op de kabel

Concreet kan je voortaan in dertig landen rechtstreeks vanuit het tv-menu naar Netflix overspringen. ‘De deal laat miljoenen gemeenschappelijke klanten toe om gemakkelijk te bladeren door het aanbod van series en film, zonder een andere afstandsbediening te gebruiken’, zegt Reed Hastings, CEO van Netflix.

Telenet, dochter van Liberty Global, valt dus wel helemaal buiten de overeenkomst. In ons land heeft Proximus vandaag al een deal met Netflix, in de pakketten van de telecomgigant van de Belgische staat zit de streaming al bij. Of dat de reden is waarom Telenet in ons land niet mee doet is niet meteen duidelijk. “Er is voorlopig geen sprake van een integratie van Netflix op onze decoders”, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts aan De Tijd. “Ook niet in de nieuwe generatie.”

Gesponsorde artikelen