Netflix komt met serie over brand in Notre-Dame in Parijs

Netflix komt volgende maand met een wel heel opvallende serie. Het gaat namelijk om Notre-Dame, een fictiereeks die zich afspeelt rond de brand in de Notre-Dame in Parijs in 2019. In de reeks worden verschillende mensen gevolgd op de dag van de brand.

Vanaf woensdag 19 oktober kan je op Netflix kijken naar de nieuwe Franse reeks Notre-Dame. Vandaag loste Netflix de officiële trailer van de reeks die ons al een blik geeft op wat we mogen verwachten.

Notre-Dame

Op 15 april 2019 brak een grote brand uit in de Parijse kathedraal Notre-Dame. De brand kon na enkele uren geblust worden, maar bracht enorme schade toe aan het historische bouwwerk. Bij de bluswerken vielen ook drie gewonden.

Netflix komt nu met een reeks die zich afspeelt tijdens deze brand. We volgen verschillende mensen op de dag waarop de Notre-Dame vuur vat. Daarbij gaat het om brandweerlieden die de brand proberen te blussen, maar ook om andere inwoners van Parijs die geconfronteerd worden met de brand en de gevolgen ervan. Op een manier brengt de brand hen samen.

Het gaat dus voor alle duidelijkheid niet om een documentaire waarbij theorieën over de oorzaak van de brand onderzocht worden. Want hoewel onderzoek uitwees dat de brand het gevolg was van een kortsluiting tijdens renovatiewerken in de kathedraal, zijn er nog steeds mensen overtuigd van kwaad opzet.

Gemengde reacties

De aankondiging van de reeks lokt gemengde reacties uit. Zo vinden heel wat mensen het ongepast om een fictiereeks te maken rond een waargebeurd feit, waarbij ook verschillende gewonden vielen. Daarbij wordt ook verwezen naar de nasleep van de brand. Daarbij werd er in amper één dag tijd zo’n 700 miljoen euro binnengehaald voor de restauratie. Het ging daarbij om investeringen van Franse bedrijven en miljonairs, die hun portefeuille amper openen voor andere goede doelen.

Anderen beschuldigen Netflix er dan weer van dat ze de feiten uitmelken om makkelijk geld te verdienen. Toch zijn er ook heel wat mensen die uitkijken naar de reeks omdat ze zo meer te weten kunnen komen over de ramp.

Bekijk hier de trailer voor Notre Dame:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...