Netflix-serie ‘Devilman Crybaby’ kroont zich tot Anime van het Jaar

Netflix zet al een hele tijd zwaar in op anime en dat lijkt nu z’n vruchten af te werpen. Hun exclusive ‘Devilman Crybaby’ won de hoofdprijs op de Crunchyroll Anime Awards en mag zich de beste anime van het afgelopen jaar noemen. De andere grote winnaar was ‘My Hero Academia’, dat maar liefst vijf prijzen mee naar huis mocht nemen. 

2018 ligt al een tijdje achter ons, maar streamingdienst Crunchyroll reikte afgelopen weekend nog hun prijzen uit voor de beste animereeksen van 2018. Uit meer dan vijf miljoen stemmen werden de winnaars opgemaakt voor, onder andere, de categorieën Beste Vechtscène, Beste Protagonist en uiteraard ook de hoofdprijs: Anime van het Jaar.

Devilman Crybaby

Crunchyroll mag dan wel zelf een streamingdienst zijn, ze geven ook de concurrentie een kans. Want met Devilman Crybaby ging de hoofdprijs zelfs naar die andere, veel bekendere, streamingdienst, Netflix. De tiendelige Netflix-exclusive mocht naast de titel van Anime van het Jaar ook die voor Beste Regie mee naar huis nemen.

De hoofdprijs was dan wel voor Netflix, grote slokop op de Anime Awards was toch My Hero Academia, dat onder andere op Adult Swim te zien is. De anime, die in 2018 aan z’n derde seizoen toe was, mocht vijf keer juichen. Ze kreeg de prijs voor, onder andere, Beste Vechtscène en Beste Antagonist.

Bekijk hieronder de scène waarvoor My Hero Academia de titel voor Beste Vechtscène won:

Neon Genesis Evangelion

Netflix zet al een tijdje zwaar in op anime. Zo hebben ze naast de animeklassiekers Bleach, Fullmetal Alchemist en Cowboy Bebop ook eigen animewerk in hun catalogus. Met Aggretsuko, Castlevania, Violet Evergarden en dus ook Devilman Crybaby hebben ze verschillende Originals die al een pak lof kregen. Maar daar houdt het niet op, want de streamingdienst blijft investeren in nieuwe animecontent.

Met Neon Genesis Evangelion komt deze lente zelfs een absoluut animemeesterwerk naar Netflix. Reken daar nog een live-action-versie van Cowboy Bebop, een nieuwe Ghost in the Shell-reeks en nog een hoop andere, nieuwe reeksen bij en het is duidelijk dat het menens is voor Netflix.

Alle anime op Netflix al bekeken en op zoek naar een nieuwe reeks om te bingen? Kijk dan zeker eens op onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix!

Meer
Lees meer...