Netflix stopt met gratis proefperiode

Netflix
Netflix

Netflix voert de laatste tijd veel veranderingen uit. Na de prijswijziging voor abonnees en de functie om autoplay uit te schakelen, is de proefperiode voor nieuwe gebruikers niet langer mogelijk. Dat staat te lezen in hun helpcentrum.

Ooit begon waarschijnlijk je Netflix-verhaal met een gratis proefperiode van een maand. Ideaal voor wie het aanbod eens wilde ontdekken zonder al meteen te betalen. Geen enkele verplichting had je dus om te blijven plakken. Maar hoogstwaarschijnlijk deed je dat toch.

Meteen abonnee

Maar nu stopt Netflix met zijn proefperiode zonder enige aankondiging of aanleiding. De nieuwe gebruikers zullen dus vanaf nu meteen moeten betalen. Vindt Netflix de gratis periode niet meer nodig omdat ze toch al populair genoeg zijn? Wie weet.

Proefperiode Netflix
Netflix

Voortaan worden de proefperioden niet meer aangeboden in België en Nederland. In andere landen zoals Duitsland, Oostenrijk of Verenigde Staten is het volgens de website wel nog mogelijk.

Wie populaire series zoals Sex Education en The Witcher wil bekijken, zal meteen moeten kiezen uit de drie verschillende abonnementen. Met de basic-formule van 7,99 euro kan je maar op één apparaat in Standard Definition kijken. Het standaard-abonnement kost sinds kort 11,99 euro waarbij je op twee schermen tegelijk kan kijken in High Definition. De premium-formule voor 15,99 euro is dan weer goed voor vier schermen tegelijk in Ultra High Definition.

Ben je op zoek naar een nieuwe serie? Snuister dan zeker eens in onze lijst met de beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen