Netflix stort zich nu ook op games: The Witcher wordt een nieuwe serie

Netflix stort zich nu ook op games: The Witcher wordt een nieuwe serie

Netflix heeft de voorbije jaren al boeken en waargebeurde verhalen in series vereeuwigd, en nu gaan ze dat ook met games doen. Althans eentje om te beginnen, één van de meest populaire gamereeksen van het moment: The Witcher. Die games zijn eigenlijk zelf gebaseerd op een boekenreeks en de auteur daarvan gaat Netflix adviseren.

Games zijn tegenwoordig vaak interactieve films, dus het lijkt een logische stap dat ook de filmsector op zijn beurt games als inspiratiebron gaat gebruiken. Onlangs werd de Ubisoft-titel Assassin’s Creed verfilmd. Maar series over games hebben we nog niet vaak gezien. Netflix besloot het te proberen na het succes van The Witcher 3.

The Witcher-games zijn gebaseerd op de boeken van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Die heeft ook al prijzen gewonnen met z’n fantasyboeken en gaat Netflix helpen bij het maken van de reeks. In The Witcher speel je een professionele monsterjager, Geralt of Rivia. Je mag er vaak gigantische open werelden verkennen. In het laatste spel kregen we zelfs met één van de grootste werelden ooit te maken.

Obama

Zelfs de Amerikaanse ex-president Barack Obama maakte al kennis met de serie. Hij kreeg ooit een exemplaar van een game van Donald Tusk, toen die nog premier van Polen was. Bij een nieuw bezoek enkele jaren later haalde Obama de game zelfs aan in een toespraak. The Witcher heeft dus ook op hem indruk gemaakt.

The Witcher 3: Wild Hunt kreeg op tal van websites een bijna perfecte score. Nu is het dus aan Netflix om te bewijzen dat de game er ook als tv-serie kan staan.

Gesponsorde artikelen