Netflix test reclame tussen afleveringen en kijkers zijn razend

Netflix test reclame tussen afleveringen en kijkers zijn razend

Netflix toont sinds kort bij een deel van zijn abonnees promovideo’s tussen twee afleveringen van dezelfde serie. Die korte reclamespotjes tonen andere reeksen die op Netflix staan en zijn aangepast aan jouw kijkpatroon. Hoewel het helemaal niet zeker is of de streamingdienst de ‘video previews’ bij alle gebruikers zal invoeren, is er op sociale media toch al bakken kritiek op de advertenties.

Een van de argumenten die Netflix altijd gebruikt om aan te tonen dat zij beter zijn dan klassieke televisie is het feit dat je bij de streamingdienst geen last hebt van reclame. Het is dan ook verrassend dat Netflix nu toch heeft beslist om promovideo’s te tonen tussen twee afleveringen van dezelfde serie.

Reactie Netflix

In een reactie aan de website Cord Cutters News verklaart het bedrijf die keuze. “Ieder jaar testen we bij Netflix honderden zaken zodat we leren wat onze kijkers helpt eenvoudig iets te doen vinden dat ze graag zouden bekijken”, valt er te lezen. “In dit geval testen we of het tonen van aanbevelingen tussen afleveringen gebruikers helpt om sneller nieuwe series te ontdekken.”

Netflix beklemtoont wel dat je de zogenaamde video preview, die te zien is tussen de afleveringen, eenvoudig kan skippen. Gebruikers op Reddit, die de test als eerste opmerkten, schreven namelijk in het begin dat je de advertenties niet kon skippen, maar dat blijkt dus fout te zijn.

Kritiek van gebruikers

Aangezien de promovideo’s maar een van de vele tests is die Netflix uitvoert, is het helemaal niet zeker dat iedereen binnenkort reclame te zien krijgt. Als de streamingdienst luistert naar zijn gebruikers, lijkt die kans zelfs eerder klein.

Op sociale media is er namelijk een golf van protest ontstaan sinds de video previews te zien zijn bij een deel van de gebruikers. Veel kijkers dreigen er mee hun abonnement op Netflix op te zeggen als er ook bij hen reclame te zien zou zijn.

“We gebruiken streamingdiensten om geen reclame te zien”, schrijft iemand op Twitter. Een andere Twitteraar dreigt met een vertrek naar een van de concurrenten van Netflix. “Het zorgt ervoor dat ik wil overstappen naar andere diensten. Please stop.”

Ben je nog op zoek naar een goede serie op Netflix? Bekijk hier onze top 50.

Gesponsorde artikelen