Netflix toont eerste trailer van nieuw seizoen ‘House of Cards’, zonder Frank Underwood

Netflix toont eerste trailer van nieuw seizoen ‘House of Cards’, zonder Frank Underwood

Netflix heeft de eerste beelden vrijgegeven van het veelbesproken nieuwe en laatste seizoen van ‘House of Cards’. Dat zal het door het ontslag van Kevin Spacey moeten stellen zonder Frank Underwood. De hoofdrol in het zesde seizoen zal dus weggelegd zijn voor Claire (Robin Wright), al is niet iedereen daar mee opgezet. Op Twitter laten vele fans hun ongenoegen over de afwezigheid van Spacey blijken: “Wat heeft het nog voor nut zonder Frank?”

Na de vele beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Kevin Spacey verschenen er veel vraagtekens bij het zesde seizoen van House of Cards. Eerst kondigde Netflix aan dat het zesde seizoen meteen ook het laatste zou worden, maar niet veel later werd ook de productie stopgezet. Even leek het er zelfs op dat de serie een vroegtijdige dood zou sterven. Tot eind november het groene licht kwam en de streamingdienst toch aankondigde dat de opnames zouden verdergezet worden, maar dus zonder Spacey.

Claire

Dat Claire Underwood (Robin Wright) nu meer dan ooit in de spotlights zal staan, staat als een paal boven water. In het voorbije vijfde seizoen trad de vrouw van president Frank Underwood al een pak meer naar de voorgrond. Het leek er dan ook sowieso al op dat zij in het zesde seizoen de bovenhand zou gaan nemen. Er werd zelfs gespeculeerd dat ze haar man om het leven zou brengen. Een House of Cards zonder Kevin Spacey zat er dus wel aan te komen. Al zal het vertrek van Spacey nu wel een pak bitterder smaken.

Netflix loste nu ook een eerste teaser voor dat zesde seizoen en laat zo meteen, zonder echter al te veel te tonen, de gemoederen weer oplaaien. Want op Twitter leveren de eerste beelden vooral negatieve reacties op. Vele fans steken niet onder stoelen of banken dat ze de serie liever met Kevin Spacey hadden zien doorgaan. “Wat heeft het nog voor nut zonder Frank?”, vragen ze zich af. “Kevin Spacey maakte de show.”

De reacties op Twitter zijn duidelijk:

“Coming this fall”

Netflix kondigde meteen ook aan wanneer we het laatste seizoen van de hitreeks mogen verwachten. En we zullen nog wel even moeten wachten, want het afscheid van House of Cards zal pas komende herfst gaan verschijnen.

Gesponsorde artikelen