Left Right
scrollTop top

Netflix toont vanaf nu top tien-lijstje met populairste titels


Netflix top 10
© Netflix

Aan alle twijfelaars die nooit weten naar wat ze moeten kijken op Netflix: goed nieuws! Netflix heeft een nieuwe functie ontwikkeld waarop je de populairste films en series kan zien in je eigen land. De streamingdienst wil door een top tien z’n abonnees tonen welke titels het meest bekeken worden door landgenoten.

Netflix kondigde de nieuwe functie aan op z’n website. Daarop verscheen: “Of je nu van boeken, muziek, films of TV houdt, top tien lijsten zijn een geweldige manier om erachter te komen wat populair is.” En gelijk hebben ze. Hoe handig is het wel niet om vanaf nu een lijstje voorgeschoteld te krijgen met de populairste films en series in België?

Top tien

De top tien zal weergegeven worden in een rij met een eigen design. De rij zal ook elke dag bijgewerkt worden. Het lijstje is bovendien geen standaardaanbod, want de posities in de rij zullen steeds variëren naargelang je interesses. Netflix houdt namelijk rekening met hoe relevant de series en films voor je zijn. Naast de algemene top tien lijst op de startpagina, kan je ook onder de tabbladen ‘Series’ en ‘Films’ de top tien meest populaire series en films zien.

De nieuwe functie ziet er zo uit:

Netflix top 10
Netflix

De streamingdienst stelt met deze nieuwe functie, zoals altijd, delen voorop. Zo vertelt Cameron Johnson van Productinnovatie: “Als je een geweldige film of serie bekijkt, deel je die met familie en vrienden of praat je erover op het werk, zodat andere mensen er ook van kunnen genieten. We hopen dat deze top tien lijsten zullen helpen om meer van die gedeelde momenten te creëren, terwijl ze ons ook helpen om sneller en gemakkelijker iets te vinden om naar te kijken.”

Speciale badge

De series en films die een plaatsje in het lijstje veroveren, krijgen bovendien een speciale ‘top 10’-badge. Zo weet je altijd en overal welke titels populair zijn als je iets zoekt op Netflix.

Netflix top tien badge
Netflix

Ondanks de nieuwe top tien toch nog geen idee wat je wil kijken? Bekijk dan eens onze lijst met de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452