Netflix loste eerste trailer van ‘The Haunting of Bly Manor’, de opvolger van ‘The Haunting of Hill House’

Met The Haunting of Bly Manor keert Netflix in oktober terug met een nieuwe horrorreeks over een nieuw spookhuis. De serie is de opvolger van The Haunting of Hill House uit 2018.

The Haunting of Hill House was enkele jaren geleden een enorme hit op Netflix onder horrorfans. De tiendelige serie vertelt het verhaal van vijf broers en zussen en hun ervaringen in het spookhuis Hill House. De reeks springt tussen twee tijdsperiodes en werkt toe naar een nacht in 1992 wanneer de familie het huis verlaat.

Twee jaar later keert showrunner Mike Flanagan terug met The Haunting of Bly Manor. De reeks gaat verder op het thema van The Haunting of Hill House, maar staat er los van. Het verhaal gaat over een jonge gouvernante die door een man is ingehuurd om in het landhuis van de familie voor zijn nicht en neef te zorgen, nadat die onder zijn hoede zijn gevallen. Aangekomen op het landgoed van Bly, begint ze verschijningen te zien die het pand blijven achtervolgen.

Het eerste seizoen was een verfilming van het boek Hill House van Shirley Jackson uit 1959. Deze keer haalt Flanagan inspiratie uit The Turn of the Screw uit 1898 van Henry James.

Cast keert terug

De eerste trailer toont alvast griezelige poppen en drijvende lichamen en dezelfde sfeer die gewoon zijn uit The Haunting of Hill House. We zien ook al een deel van de cast die bestaat uit Victoria Pedretti, Henry Thomas, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel, T’Nia Miller, Rahul Kohli, Benjamin Evan Ainsworth, Amelie Smith en Amelia Eve. Een deel daarvan was ook al te zien in de vorige reeks, maar deze keer spelen ze wel nieuwe personages.

Vanaf 9 oktober is The Haunting of Bly Manor te zien op Netflix.

Bekijk hier de trailer van The Haunting of Bly Manor

Zoek je in afwachting iets anders om te bekijken? Kijk dan eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...