Netflix lost eerste trailer van ‘Young Wallander’

Netflix komt binnenkort met de nieuwe reeks Young Wallander over de beginjaren in de carrière van de populaire detective Kurt Wallander. De eerste beelden die zojuist gelost zijn, zien er alvast veelbelovend uit.

Liefhebbers van Scandinavische crimi kennen Kurt Wallander ongetwijfeld al lang. De fictieve Zweedse detective is bedacht door – de inmiddels overleden – schrijver Henning Mankell. In totaal bestaan er dertien boeken over het populaire personage.

Die boeken vormen ook de basis voor heel wat films en televisieseries. De bekendste daarvan is ongetwijfeld de Zweedse crimireeks Wallander met Krister Henriksson in de hoofdrol. Daarnaast zijn er ook meerdere Zweedse films gemaakt en is er ook een Britse versie van Wallander met Sir Kenneth Branagh in de hoofdrol.

Young Wallander

Fans van Kurt Wallander krijgen binnenkort een nieuwe reeks voorgeschoteld. In Young Wallander volger we de detective in het begin van zijn carrière. We zien hoe hij er niet in slaagt om een gruwelijke moord te voorkomen. Daarna moet hij niet alleen tegen zijn schuldgevoel, maar ook tegen heel wat machtige mensen strijden om de waarheid achter deze misdaad te achterhalen.

Young Wallander is grotendeels in het Engels, maar heeft ook meerdere Zweedse acteurs. Zo is de hoofdrol voor de jonge Adam Pålsson, die ook al te zien was in het derde seizoen van The Bridge. De reeks wordt gemaakt door het productiehuis Yellow Bird, dat ook verantwoordelijk was voor de andere verfilmingen. Vanaf 3 september is Young Wallander te zien op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Young Wallander

Zoek je in afwachting iets anders om te bekijken? Kijk dan eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...