Netflix trekt kaart van lokale content: tien nieuwe Europese originals waaronder één Nederlandse serie

Netflix trekt kaart van lokale content: tien nieuwe Europese originals waaronder één Nederlandse serie

Netflix gaat dit jaar eigen producties uit zestien landen uit Europa, het Midden Oosten en Afrika aanbieden. Het gaat onder andere om tien nieuwe Europese originals waaronder een eerste Nederlandse titel.

Netflix kondigt in een persbericht tien nieuwe projecten aan binnen Europa. Het gaat om zeven Netflix Originals, series die exclusief op de streamingdienst te zien zijn: de eerste Nederlandse original, Mortel uit Frankrijk, The Wave uit Duitsland, een nieuwe Italiaanse original, seizoen 3 van La Casa de Papel uit Spanje en The English Game en Turn Up Charlie uit het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast komen er twee documentaires, een Franse docu-serie en de Frans-Amerikaanse documentaire The Staircase, en de film Rimetti a Noi i Nostri Debiti uit Italië.

Internationaal werkt

Met de lancering van meer dan honderd nieuwe projecten uit zestien verschillende landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika verdubbelt Netflix zijn geproduceerde titels en investeringen tegenover vorig jaar. De streamingdienst biedt maar liefst 35.000 nieuwe jobs aan voor mensen die aan de producties werken.

Netflix bewees al dat niet-Amerikaanse reeksen een groot succes kunnen zijn. Zo worden series als Dark uit Duitsland, Suburra uit Italië, Las Chicas del Cable uit Spanje en Black Mirror en The Crown uit het Verenigd Koninkrijk op handen gedragen door critici en consumenten. (Bekijk hier onze top 19 van alle aflevering van Black Mirror.)

Bovendien kennen deze reeksen veel succes buiten hun land van herkomst. Zo wist Dark kort na het debuut in december legioenen fans te strikken in onder andere Chili, Bangladesh en Canada. Voor elk uur dat de eerste Duitse Netflix-serie bij onze oosterburen bekeken wordt, kijkt men internationaal negen uur.

Deze Europese series zijn aangekondigd:

De Nederlandse Netflix Original

De serie van productiehuis Pupkin wordt gelanceerd in 2019. In het ruimdenkende Amsterdam genieten jonge studenten van alles wat het vrije leven ze biedt: rijkdom, seks, macht… en het portaal naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw dat ze per ongeluk hebben geopend. De Nederlandse regisseur Pieter Kuijpers zal het project in goede banen leiden.

Mortel (Frankrijk)

flickr

De vijfde Franse original vertelt het verhaal van een groep tieners die aan elkaar verbonden zijn door een bovennatuurlijke kracht. De serie wordt gemaakt door Frédéric Garcia en geproduceerd door Mandarin Television.

The Wave (Duitsland)

Rat Pack Filmproduktion

De derde original uit Duitsland is gebaseerd op de succesvolle film The Wave (Die Welle) en geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Geproduceerd door Rat Pack in samenwerking met Sony Pictures Television Germany.

Luna Nera (Italië)

Deze Italiaanse original serie gaat over vrouwen die verdacht worden van hekserij in het Italië van de 17e eeuw. Gemaakt door Francesca Manieri, Laura Paolucci en Tiziana Triana, met productie door Fandango.

La Casa de Papel seizoen 3 (Spanje)

netflix

Na het wereldwijde succes van deel 1 en 2 van deze Spaanse sensatie, ontwikkelt de Professor nieuwe roofovervallen voor 2019.

La Casa de Papel vertelt het verhaal van een groep criminelen die, onder leiding van de mysterieuze Professor, de grootste roof aller tijden willen plegen. Hoewel alles tot in de puntjes is voorbereid en op alle stappen van de politie geniaal geanticipeerd is, loopt het toch fout voor de Professor en co.


The English Game (Verenigd Koninkrijk)

moody airforce

Een dramaserie bestaande uit zes delen over de uitvinding van voetbal. Het drama zoomt in op de betrokkenen en hoe zij van bij de start klasse-grenzen overschreden, om zo van voetbal de meest populaire sport ter wereld te maken. Geproduceerd door 42 en geschreven door Julian Fellowes, de maker van Downtown Abbey.

Turn Up Charlie (Verenigd Koninkrijk)

EPA

Een nieuwe Britse Netflix-comedy met Idris Elba (foto) in de hoofdrol. Elba en Gary Reich zijn executive producers voor deze achtdelige serie.

Twee nieuwe documentaires:

Een docu-serie (Frankrijk)

wiki

Netflix gaat een originele, Franse docu-serie op ons afvuren, gebaseerd op een van de grootste cold cases in de Franse geschiedenis, de moord op de vierjarige Grégory Villemin (foto) in 1984.

Elodie Polo Ackermann produceert de documentaire (Imagissime – Lagardère Studios) en Gilles Marchand is showrunner.

The Staircase (Frankrijk)

Netflix

The Staircase vertelt het aangrijpende verhaal van Michael Peterson, een misdaadschrijver die beschuldigd werd van de moord op zijn vrouw Kathleen nadat zij dood werd gevonden onderaan de trap in hun huis, en de 16-jarige rechtszaak die daarop volgde.

De gloednieuwe afleveringen van deze documentaire over de echte misdaad verschijnen naast de original serie gebaseerd op de waargebeurde feiten. Geproduceerd door Matthieu Belghiti, en geproduceerd en geregisseerd door Academy award-winnaar Jean-Xavier de Lestrade.

Film: Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Italië)

De eerste Italiaanse original film van Netflix. Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Vergeef ons onze schulden) is geregisseerd door Antonio Morabito en we zien acteurs zoals Claudio Santamaria, Marco Giallini en Jerzy Stuhr.

Schulden en een pact met de duivel zijn de rode draad in deze fim die een budget van ongeveer 2 miljoen euro kreeg.

Gesponsorde artikelen