Netflix werkt aan virtual reality-spel gebaseerd op ‘Squid Game’

Binnenkort zal je het tegen je vrienden kunnen opnemen in een spel op leven en dood, want Squid Game krijgt een virtual reality-game. Voor het spel werkt Netflix samen met Sandbox VR om een realistisch spel uit te werken, dat volledig gebaseerd is op de Zuid-Koreaanse succesreeks.

Je hebt je misschien al eens afgevraagd hoe ver jij het zou schoppen in Squid Game. Dat zal je binnenkort ook echt kunnen ontdekken. En daarvoor moet je niet meedoen met een spelprogramma waarbij je in onmenselijke situaties terecht komt. Netflix werkt namelijk aan een virtual reality-game van Squid Game.

Squid Game VR-experience

Netflix en Sandbox VR zullen samen een virtual reality-spel rond Squid Game uitwerken. Daarbij zullen spelers zich bevinden in de verschillende spellocaties van Squid Game waarin ze het dan zullen opnemen tegen andere spelers. Net zoals bij de reeks zal er maar één persoon de winnaar kunnen zijn. Na afloop van het spel zullen de deelnemers ook een video krijgen met alle highlights uit hun deelname.

Het spel zou eind 2023 gelanceerd worden in de locaties van Sandbox VR. Sandbox VR beschikt over 30 locaties verspreid over Noord-Amerika, Azië en Europa. Het gaat telkens om gigantische loodsen waarin virtual reality-games gespeeld kunnen worden. In Europa gaat het om een locatie in Londen en eentje in Alsfeld in Duitsland. Het is nog niet duidelijk of de Squid Game VR experience beschikbaar zal zijn in alle locaties.

Ondertussen zijn de opnames voor Squid Game: The Challenge volop aan de gang. Er kwamen al heel wat klachten van deelnemers over de onmenselijke omstandigheden waarin ze terechtkwamen tijdens de opnames. Squid Game krijgt ook al zeker een tweede seizoen, dat zou als alles goed gaat eind dit jaar nog verschijnen op Netflix.

Bekijk hier nog eens de trailer van het eerste seizoen van Squid Game:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...