Netflix voor eind dit jaar rechtstreeks op Belgacom. (Excuseer, ‘Proximus’)

Netflix voor eind dit jaar rechtstreeks op Belgacom. (Excuseer, ‘Proximus’)

Zeg niet langer Belgacom, vanaf vandaag heet de Belgische telecomprovider Proximus! En nog meer nieuws: voor het einde van dit jaar krijgen de klanten rechtstreeks toegang tot Netflix. Smart move! Want… if you can’t beat them, join them! Of Telenet volgt, is nog niet duidelijk.

Het lijkt onmogelijk dat iemand het gemist heeft, maar vrijdag 19 september werd Netflix gelanceerd in ons land. Een maand lang kunnen we de streamingdienst gratis uitproberen en naar hartelust series en films uit de catalogus bekijken, daarna moeten we kiezen tussen drie verschillende abonnementen. Het goedkoopste is 7,99 euro per maand, het duurste 11,99 euro.

Geen extra ‘bakske’

Maar voor Proximus-klanten wordt het dus nóg gemakkelijker dan dat. Die zullen Netflix rechtstreeks via Proximus TV kunnen bekijken, meldt de telecomprovider in een persbericht. Met andere woorden: heel simpel via de afstandsbediening, zonder met kabeltjes of Chromecasts aan de slag te moeten gaan.

“Netflix is onmiskenbaar een nieuwe speler waar sterk naar werd uitgekeken”, zegt Phillip Vandervoort, de Chief Consumer Market Officer van de provider. “Ik ben dan ook fier dat ik dit partnerschap kan aankondigen; het weerspiegelt de dynamiek van ons nieuwe merk en stelt ons in staat onze klanten een uitstekende ervaring op Proximus TV te bieden.”

Apart Netflix-abonnement

Vanaf eind dit jaar zal de Netflix-applicatie geleidelijk op de meest recente decoders kunnen worden geïnstalleerd. Op termijn zullen alle klanten via hun decoder toegang krijgen tot “de wereldleider inzake Subscription Video On Demand op internet”. De toegang zal niet in de pakketprijs van Proximus TV inbegrepen zijn, maar de provider laat weten zijn klanten verschillende promoties te zullen aanbieden. Of Telenet gaat volgen, is nog niet duidelijk.

Het eerste weekend gebruikte Netflix, volgens Telenet, 10 procent van het internetverkeer in ons land. Bij Belgacom was dat 6 à 7 procent van de capaciteit. Daarmee was het meteen een van de grootste gebruikers van ons land. Wie verwittigd wil worden zodra Netflix op Proximus TV beschikbaar is, kan een kijkje nemen op de website www.proximus.be/netflix.

Gesponsorde artikelen