Left Right
scrollTop top

Netflix vraagt zich af hoe ‘Friends’ er in 2018 zou uitzien en het resultaat is geniaal


Netflix vraagt zich af hoe ‘Friends’ er in 2018 zou uitzien en het resultaat is geniaal

Netflix kondigde eind vorig jaar aan dat ‘Friends’ eindelijk ook op hun streamingdienst te zien zal zijn, en sindsdien is de populaire sitcom weer een hype geworden. Ondertussen ging de geruchtenmolen over een eventuele ‘Friends’-film ook opnieuw aan het draaien. Maar wat als ‘Friends’ gewoon zou terugkeren als een serie? Bij Netflix vroegen ze zichzelf af hoe de serie er vandaag de dag uit zou zien. En laat ons eerlijk zijn, wie zou die verhaallijnen niet willen zien?

Friends is aan een tweede ‘jeugd’ bezig nu de serie eindelijk ook op Netflix te zien is. Het is al meer dan 20 jaar geleden dat de eerste aflevering van de sitcom werd uitgezonden, maar toch heeft het nog niets aan populariteit moeten inboeten. En dat zet sommigen aan het denken.

Friends 2018

Een fictieve trailer voor een Friends-film, gemaakt door een fan, ging meteen viraal en startte opnieuw de geruchten over een eventuele terugkeer van de serie als film. De populariteit van de trailer zette ook Netflix aan het denken. Wat als Friends zich vandaag de dag zou afspelen? Wat zouden dan de verhaallijnen zijn?

Op Twitter postte Netflix een aantal verhaallijnen die zo uit een hedendaagse Friends-aflevering zouden kunnen komen.

Wascapsules, Ed Sheeran en bitcoin

De (onbegrijpelijke) hype van het moment was een tijdje het eten van wascapsules. En als er nu eentje van de zes vrienden dat zou doen, dan is het toch wel Joey? Netflix stelt dan ook ‘Joey eet wascapsules en moet naar het ziekenhuis’ voor als mogelijke verhaallijn.

Sociale mediasite Vine is al een tijdje dood en begraven, maar de korte filmpjes zouden perfect geweest zijn voor de typische humor van Chandler. Spijtig dat de technologie er 20 jaar geleden nog niet was, want ‘Chandler kan maar niet ophouden over hoe grappig zijn Vines waren’ zou een paar geniale momenten kunnen opgeleverd hebben!

Voor fans van de serie zal er nooit een betere singer-songwriter zijn dan Phoebe. Sticky Shoes, Little Black Curly Hair en uiteraard Smelly Cat, beter dan dat, wordt het echt niet. Maar wie vandaag singer-songwriter zegt, komt automatisch uit bij Ed Sheeran. Een optreden van Phoebe in 2018? Dat zou het perfecte moment zijn voor een Ed Sheeran-cameo!

Ross is altijd al de nerd van de groep geweest. Als er eentje van de groep zou mee geweest zijn met de bitcoin-hetze, zou het dan ook Ross geweest zijn. Beeld je maar eens in hoe Ross probeert uit te leggen aan pakweg Joey of Phoebe hoe bitcoin en de blockchain werken. Hilariteit gegarandeerd!

Diversiteit

Als laatste verhaallijn pareert Netflix met een kwinkslag de kritiek die er de laatste tijd over Friends is ontstaan. Doordat de serie weer vol in de aandacht is, komen de ietwat mindere kanten ook naar boven. Friends is al 20 jaar oud, en dat zie je. Echt veel diversiteit is er niet te zien in de sitcom, iets dat voor een tv-serie in de jaren 90 helemaal niet raar was maar nu wel pijnlijk opvalt. Met ‘De aflevering waar de groep realiseert dat ze bevoorrecht zijn’ toont Netflix aan dat ze de kritiek wel begrijpen.

Maar laat dat onze fun natuurlijk niet bederven. Welke verhaallijnen zouden er in een hedendaagse versie van Friends nog kunnen zijn?

NBC

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…