Netflix werkt aan tientallen nieuwe animatiereeksen met deze topmakers

Netflix werkt aan tientallen nieuwe animatiereeksen met deze topmakers

Er staan op dit moment al heel wat animatiereeksen op Netflix, maar de streamingdienst wil dat aantal nog serieus uitbreiden. Daarvoor heeft het verschillende toppers uit de animatiewereld binnengehaald die de komende vier jaar zullen werken aan tientallen nieuwe reeksen.

Netflix heeft al een goede reputatie wat animatiereeksen betreft. Denk maar aan Big Mouth (waarvan het tweede seizoen onlangs uitkwam), Disenchantment (dat een tweede seizoen krijgt) en BoJack Horseman (dat een zesde seizoen zal krijgen). Maar er zullen de komende jaren nog tientallen nieuwe animatiereeksen worden toegevoegd.

Topmakers

Om dat te doen heeft Netflix verschillende makers binnengehaald en die zijn niet van de minste. Zo is er Glenn Keane, die al werkte aan de Disneyfilms The Little Mermaid en Beauty and the Beast. Hij zal bij Netflix werken aan de animatiereeks Over the Moon. Deze reeks, die in 2020 zal uitkomen, gaat over een meisje dat een raket bouwt om naar de maan te vliegen om te bewijzen dat de ‘Moon Godess’ bestaat.


Disney

Jorge R. Gutierrez zal de reeks Maya and the Tree maken, hij is een Mexicaanse tekenaar die sterk vasthoudt aan zijn cultuur. De reeks zal dan ook het verhaal vertellen van een strijdvaardige prinses die zal proberen om legendarische vechters te rekruteren en zo de wereld te redden. Op deze reeks zal het nog wachten zijn tot 2021. Shion Takeuchi, een van de makers van Inside Out werkt, naast haar werk aan Disenchantment, ook mee aan nieuwe reeksen voor Netflix.

Pixar

Verder is er ook James Baxter, een heel grote naam uit de wereld van de animatie, hij werkte onder andere mee aan The Lion King en Beauty and the Beast. Baxter zal bij Netflix de director of character animation zijn voor de verschillende animatiereeksen. Een andere grote naam in het animatieteam van Netflix is Craig McCracken, de maker en tekenaar van onder andere The Powerpuff Girls. Voor Netflix heeft hij een nieuwe superheld gecreëerd: Kid Cosmic. Deze reeks komt uit in 2020. Ook Elizabeth Ito is een grote naam uit de animatiewereld. Zij regisseerde tientallen afleveringen van Adventure Time en zal een nieuwe reeks maken speciaal voor Netflix.

Disney achterna

Naast de verschillende animatiereeksen komt er ook een film die waarschijnlijk wel heel veel zal weghebben van een Disneyfilm. Jacob and the Sea Beast wordt namelijk gemaakt door Chris Williams, die eerder al de films Big Hero 6, Bolt en Moana regisseerde voor Disney. Daarnaast werkte Williams ook mee aan Frozen, Mulan en
Keizer Kuzco.

Jacob and the Sea Beast zal het verhaal vertellen van een zeevaarder, Jacob, die op volle zee een monster tegenkomt. Hoewel het om een monster gaat, lijken de twee toch veel aan elkaar te hebben.

Deze film staat gepland voor 2022 en zal dus een eerste Netflix-film met een Disney-touch zijn. En die mag met Chris Williams dus wel heel letterlijk genomen worden.

Vierjarenplan

Op dit moment beschikt Netflix (wanneer je de animereeksen buiten beschouwing laat) over zeven eigen animatiereeksen. Op 9 november komt daar met Super Drag een achtste bij. Maar dit aantal hoopt Netflix te verveelvoudigen over de komende vier jaar.

De uitbouw van het animatieteam maakt namelijk deel uit van een vierjarenplan van de streamingdienst, waarbij het hoopt tientallen nieuwe animatiereeksen uit te brengen. Netflix wil dit jaar nog 700 eigen reeksen uitbrengen en wil die lijn dus duidelijk ook doortrekken over de komende jaren.

Bekijk hier het filmpje waarin Netflix de nieuwe projecten voorstelt:

Netflix

In afwachting van de nieuwe reeksen, kan je hier de 50 beste reeksen van Netflix vinden.

Gesponsorde artikelen