Netflixdocumentaire ‘Scouts Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America’ brengt seksueel misbruik bij scouts aan het licht

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor de nieuwe documentaire Scouts Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America. Die documentaire zal dieper ingaan op de grootschalige zaak van seksueel misbruik bij de jongensscouts in de Verenigde Staten. In de documentaire komen slachtoffers en klokkenluiders aan het woord.

De scouts was de afgelopen week weer uitvoerig in de media. Het ging daarbij vooral om de geplaagde Wereldjamboree in Zuid-Korea. Maar binnenkort komt Netflix met een documentaire over een ander verhaal over de scouts. Het gaat namelijk om de documentaire Scouts Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America, die dieper zal ingaan op seksueel misbruik bij de Amerikaanse tak van de scouts.

Scouts Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America

Scouts Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America zal het verhaal vertellen van het decennialange seksuele misbruik bij de Boy Scouts of America. De scouts was hiervan op de hoogte, maar probeerde de zaak jarenlang in de doofpot te steken. In de trailer horen we dat er al sprake was van seksueel misbruik bij de scouts kort na de oprichting in 1908. Op dat moment maakten ze de “Red Flag List”, een lijst met alle incidenten van seksueel misbruik. Deze lijst was jarenlang het grootste geheim van de Boy Scouts of America.

Er komen mensen aan het woord die zeggen dat het probleem niet noodzakelijk ligt bij de scoutsleiding, maar wel bij het gebrek aan controle wie er leiding kan worden. “De Boy Scouts of America beweerde altijd dat ze een strenge aanvraag- en screeningsprocedure had voor leiding. Dat is niet waar en het is nooit waar geweest.” Toen de zaak uiteindelijk aan het licht kwam, kwamen er meer dan 82.000 slachtoffers naar buiten. Enkele van die slachtoffers zullen ook aan het woord komen in de documentaire.

Scouts Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America verschijnt op woensdag 6 september op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Scouts Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...