Netflixfilm ‘Do Revenge’ is een ode aan de popcultuur: Deze songs hoor je in de film

Sinds vorige week vrijdag is Netflix weer een veelbesproken film rijker. Do Revenge is een film die niet meteen is onder te brengen in een bepaald genre, maar zich wel vooral focust op tieners en jongvolwassenen. Door de sfeer en stijl van de film wordt die vaak vergeleken met Heathers uit 1989. De soundtrack staat dan weer vol pareltjes uit de moderne popcultuur.

Netflix-abonnees hebben er weer een favoriete film bij. Al sinds de release van Do Revenge vorige week, staat TikTok vol video’s en sounds uit de nieuwste Netflixfilm. De film gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over wraak en haatgevoelens. Drea (Camila Mendes) en Eleanor (Maya Hawke) schakelen elkaar in om wraak te nemen op elkaars vijanden. En daar hoort natuurlijk ook een gepaste soundtrack bij.

Do Revenge

Sinds vorige week staat Do Revenge op Netflix. In eerste instantie ziet het eruit als een normale tienerfilm, maar al snel blijkt er toch een hoek af te zijn. En dat is welkom, want dat zorgt ervoor dat de film onvoorspelbaar wordt. In Do Revenge zien we hoe twee tieners, Drea en Eleanor, allebei sukkelen met een bepaalde gebeurtenis. De ene wil wraak op haar ex-vriend omdat hij naaktfoto’s heeft verspreid, de ander wil haar ex-vriendinnetje jaloers maken.

Om elkaar te helpen, besluiten ze zich bezig te houden met elkaars vijanden. Zo gaat Drea van het populaire meisje naar iemand die zich bezighoudt met de artsy mensen en probeert Eleanor een plekje te bemachtigen bij de populaire schoolgenoten. Wat volgt is een resem aan gebeurtenissen, wraakacties, omwentelingen én zelfs een grote plottwist.

Soundtrack

Hoewel Netflix de laatste tijd heel wat films uitbrengt, lijkt deze zich toch te onderscheiden van de rest. Do Revenge maakt namelijk gebruik van heel opvallende kleuren, interessante kledingkeuzes én verwijzingen naar andere populaire films, series en muziek.

Die verwijzingen zorgen ervoor dat de kijker zich nog meer kan vinden in de personages en het verhaal. Breng dat samen met een soundtrack vol populaire artiesten en je wint de harten van het Netflix-publiek. Doorheen de film zijn o.a. Olivia Rodrigo, Rosalía en Billie Eilish te horen.

Beluister de volledige Do Revenge-playlist hier:

Meer
Lees meer...