New York is in de ban van een winkeletalage die een baby verkoopt

New York is in de ban van een winkeletalage die een baby verkoopt

In New York veroorzaakt een winkeletalage met een op het eerste gezicht levende baby in een koets heel wat discussie. De uitbater krijgt regelmatig ongeruste voorbijgangers over de vloer, maar moet hen dan uitleggen dat het geen echte baby is. Het is een kunstwerk dat je voor zo’n 80.000 dollar kunt kopen.

Binnenkort zullen de kerstdecoraties het onderwerp van de meeste winkeletalages worden, maar nu vormt een baby het gespreksonderwerp voor shoppers in New York. De baby lijkt te slapen in z’n koets terwijl hij in de etalage naar de voorbijgangers gericht zit. De kunstenaar Duane Hanson stond bekend voor zijn extreem realistische beelden die mensen uit het dagelijkse leven tonen. Deze baby zou hij in 1983 gemaakt hebben, de man zelf is al 21 jaar dood.

Net echt

Dat hij goed werk geleverd heeft, blijkt dus uit de reacties van ongeruste New Yorkers die de eigenaar komen verwittigen dat er baby in z’n etalage zit. Ze zijn bang dat iemand het kind daar achtergelaten heeft. Wie niet binnenkomt, stopt op z’n minst even om naar de baby te staren. Om zeker te zijn dat het toch geen echt kind is. Volgens kunstverkoper Aviva Lehmann is de creatie zo’n 80.000 tot 120.000 dollar waard.

Modekenners kunnen misschien al veel sneller zien dat de baby niet echt is, want hij draagt kleren die duidelijk uit de jaren 80 afkomstig zijn. Nu is het dus wachten tot iemand binnenkomt en vraagt: “How much for that baby in the window?”

Gesponsorde artikelen