New York maakt kinderdroom waar: een echte straat vernoemd naar ‘Sesamstraat’

New York maakt kinderdroom waar: een echte straat vernoemd naar ‘Sesamstraat’

Het kinderprogramma ‘Sesamstraat’ bestaat 50 jaar en dat laat New York niet aan zich voorbijgaan. Het stadsbestuur maakte op woensdag 1 mei bekend dat Sesamstraat een officiële straat krijgt in New York. Een wandeling maken in combinatie met het ophalen van jeugdige herinneringen is dus niet langer iets om van te dromen. De weg tussen West 63rd Street en Broadway leidt tot dit pareltje. 

Sesame Street staat nu officieel op de kaart in New York. Dat maakte Bill De Blasio, de burgemeester van New York, en gemeenteraadslid Helen Rosenthal op 1 mei bekend. De inhuldiging ging gepaard met een ceremonie waar de authentieke figuren Pino, Elmo en het Cookie Monster in levenden lijve aanwezig waren.

Sesamstraat krijgt een nieuwe bewoner met een rokje, drie vingers … en autisme

Sesame Street

Het legendarische kinderprogramma Sesamstraat zond op 10 november 1969 zijn eerste aflevering uit op de Amerikaanse televisie. Voor het 40-jarig jubileum kreeg het kinderprogramma al eerder een tijdelijk vernoemde straat naar Sesam Street, maar die bleef jammer genoeg niet bestaan. Ondertussen, tien jaar later is het zover: Sesamstraat heeft zijn eigen officiële straat en die gaat niet meer weg. Voor de liefhebbers vormt dit groot nieuws dus.

Koekiemonster als The Mind Flayer? Zo parodieert Sesamstraat Stranger Things

De straat bevindt zich tussen de West 63rd Street en Broadway. In de straat zelf, Sesame Street, vind je het hoofdkantoor Sesame Workshop waar de producent het programma uit de grond stampte en waar duizenden ideeën en scènes heen en weer slingerden.

Gesponsorde artikelen