New Yorkse politie wil boycot op films Tarantino nadat hij hen “moordenaars” genoemd zou hebben

New Yorkse politie wil boycot op films Tarantino nadat hij hen “moordenaars” genoemd zou hebben

Het zit er bovenarms op tussen de New Yorkse politie en regisseur Quentin Tarantino. De politievakbond heeft een boycot op de films van de regisseur gevraagd nadat hij de politie “moordenaars” genoemd zou hebben in een toespraak die de regisseur gaf tijdens een demonstratie tegen politiegeweld in Manhattan.

Op de betoging tegen Amerikaans politiegeweld in Washington Square Park waren honderden mensen afgekomen. Tarantino’s toespraak tijdens een demonstratie tegen politiegeweld op zaterdag is in het verkeerde keelgat geschoten bij de politievakbond.

“Ik sta aan de kant van hen die vermoord zijn”

Zaterdag was het namelijk Internationale Dag Tegen Politiegeweld, een dag die in 1997 in het leven werd geroepen als een actiedag tegen onnodig en ongeoorloofd geweld door de arm der wet. Wereldwijd wordt er dan media-aandacht gevraagd door bijvoorbeeld marsen te organiseren. De aanwezigheid van een populaire wereldwijde Amerikaanse regisseur die niet bang is om forse taal te gebruiken, doet dan geen kwaad aan het generen van politieaandacht.

In een interview dit weekend in New York Times dit weekend zei de regisseur dan weer dat hij blij was dat mensen het vandaag eindelijk over rassenkwesties hebben. Het racisme werd volgens Tarantino decennialang genegeerd.

“Als je denkt dat er moorden gepleegd worden, dan moet je opstaan en laten weten dat je daarop tegen bent. Ik sta aan de kant van hen die vermoord zijn”, zei Tarantino daar. En daar kwam een forse reactie op van vakbondsvoorzitter van de PBA Patrick Lynch: “Het is geen verrassing dat iemand die geld verdient met het verheerlijken van criminaliteit en geweld de politie haat”, zei Lynch in reactie. “Agenten riskeren en geven soms hun leven om de gemeenschap te beschermen tegen echte criminaliteit en onrust.”

Lynch vroeg zijn stadsgenoten vervolgens om Tarantino “de boodschap te sturen” dat hij niet welkom is met zijn ‘lasterlijke Cop Fiction’. Benieuwd of deze zaak nog een staartje zal krijgen bij de op til staande release van The Hateful Eight, de volgende film van de regisseur.

Gesponsorde artikelen