Newcastle United krijgt eigen documentaire op Prime Video: Bekijk hier de eerste beelden

Het Engelse team Newcastle United krijgt een eigen docureeks en die gaat volgende week al in première op Prime Video. De reeks We Are Newcastle United volgde het team uit het noorden van Engeland in het seizoen 2022-2023. Meteen een heel speciaal seizoen, want de ploeg behaalde met zijn vierde plek een rechtstreeks ticket naar de Champions League.

De Premier League kende vorig jaar een interessant seizoen. Zowel aan de top als aan de staart van de competitie was de spanning tot het einde te snijden. Aan de top zagen we dit jaar ook één opvallende naam: Newcastle United. De club schitterde na enkele mindere jaren een heel seizoen bovenaan. Uiteindelijk behaalden de Magpies een vierde plek en dat werd vastgelegd door een cameraploeg van Amazon Studios. De serie is vanaf 11 augustus te zien op Prime Video.

We Are Newcastle United

Newcastle United is het vierde team uit de Engelse Premier League die een eigen documentairereeks krijgt op het platform. De Magpies voetballen sinds 2017 opnieuw op het hoogste niveau. De laatste vijf seizoenen eindigde het team nooit hoger dan de tiende plek, maar daar lijkt dit seizoen verandering in te komen. Sinds 2021 is de club in Saoedische handen, wat er natuurlijk ook voor zorgde dat het geld voor transfers toenam.

Toch hield de club zich nog in tijdens de laatste twee transferperiodes. Maar dat nam niet weg dat Newcastle kon overtuigen in het seizoen 2022-2023 en uiteindelijk verdiend een Champions League-ticket in de wacht sleepte. Heel dat avontuur is dus vastgelegd door camera’s. Naast beelden uit de wedstrijden zien we ook verschillende interviews met de huidige eigenaars, volgen we de spelers op en naast het veld én krijgen ook de fans een belangrijke rol.

Bekijk de trailer van We Are Newcastle United hier:

We Are Newcastle United is vanaf 11 augustus op Prime Video te zien.

Meer
Lees meer...