Left Right
scrollTop top

Newt Scamander uit Fantastic Beasts loopt in de Harry Potter-films nog rond op Hogwarts


Newt Scamander uit Fantastic Beasts loopt in de Harry Potter-films nog rond op Hogwarts

Fantastic Beasts and Where to Find Them speelt zich af in dezelfde wereld als Harry Potter, maar dan 75 jaar vroeger. Toch blijken er meer links te zijn dan we op voorhand wisten. Een fan heeft namelijk ontdekt dat hoofdpersonage Newt Scamander in de Harry Potter-films op Hogwarts rondloopt. Mogelijk komen we in een van de volgende films te weten wat hij daar doet.

Newt Scamander is door J.K. Rowling al bedacht in 2001 toen het eerste boek van Fantastic Beasts uitkwam. Er was dus altijd een mogelijkheid dat de makers van de films van Harry Potter, die altijd nauw hebben samengewerkt met de schrijfster, hem ergens hadden verwerkt in de films en dat blijkt nu ook.

Een aandachte fan van Harry Potter merkte namelijk op dat in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban uit 2004 de naam van Newt verschijnt op de Marauder’s Map, de kaart die iedere persoon of geest toont die op Hogwarts rondloopt. Newt Scamander liep dus rond op de school toen Harry Potter er zat, zo’n 75 jaar nadat Newt er zelf op school zat.

Wat hij daar precies doet, is niet bekend, maar het zou ons niet verbazen moesten we dat later nog te weten komen. Er komen namelijk nog vier films aan van Fantastic Beasts.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539